Roland Garros

Dimitrov izbacio Bornu Ćorića

 Borna Ćorić
Hrvoje Jelavić/Pixsell
25.05.2022.
u 21:21

Hrvatski tenisač Borna Ćorić poražen je u susretu 2. kola Roland Garrosa od 18. nositelja Bugarina Grigora Dimitrova sa 0-6, 4-6, 3-6.

Bugarski tenisač je fantastično otvorio susret i za 29 minuta bez izgubljenog gema osvojio je prvi set sa 6-0. U drugom setu Borna je pružio daleko bolji otpor i do rezultata 4-4 oba su tenisača držala svoje servise. Dimitrov tada osvaja svoj servis sa 5-4, te radi break za 6-4 i 2-0 u setovima.

U trećem setu 21. tenisač svijeta je pri vodstvo 2-1 oduzeo servis suparniku i break prednosti zadržao do kraja seta za 6-3. Bio je to njihov prvi međusobni susret.

Nešto ranije od Roland Garrosa oprostili su se i Borna Gojo i Donna Vekić, prenosi HHRT. 

Gojo je u susretu 2. kola izgubio od srpskog predstavnika Filipa Krajinović sa 6-7 (5), 2-6, 7-5, 1-6.

Nakon što je prvi put u karijeri uspješno prošao kvalifikacije na nekom "grand slam" turniru te u 1. kolu ostvario i prvu pobjedu u glavnom ždrijebu nekog od četiri najveća svjetska turnira, 24-godišnji Splićanin nije uspio svladati 30-godišnjeg Somborca, koji je 168 pozicija bolje rangiran na ATP ljestvici.

Donna Vekić je u 2. kolu izgubila od Amerikanke Amande Anisimove sa 1-6, 4-6.

Za Donnu Vekić ovo je bio peti meč u kratkom razdoblju budući da je u Parizu morala odraditi i tri kvalifikacijska dvoboja. Niz od četiri pobjede zaustavila je mlada, 20-godišnja Anisimova koja se nalazi na 28. mjestu WTA ljestvice.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije