kvalifikacije za ligu prvaka

Dinamo nakon velike drame i jedanaesteraca pobijedio Cluj i prošao dalje

26.08.2020.
u 23:11

Dinamo je u Rumunjskoj protiv Cluja otvario novu europsku sezonu. Nakon 120 minuta bilo je 2:2, putnika u treće pretkolo Lige prvaka odlučivali su jedanaesterci, a prvak Hrvatske je bio mirniji i prošao dalje.

Golove za hrvatskog prvaka, koji je 70 minuta igrao s igračem manje zbog crvenog kartona Theophilea, zabili su Amer Gojak i Lirim Kastrati, dok su za Rumunje zabijali Pereira i Debeljuh.

Vrijedi spomenuti kako je Dominik Livaković obranio penal Cluju u 52. minuti zbog kojeg je Theophile i dobio crveni karton.

Nakon 120 minuta teške borbe uslijedila je lutrija jedanaesteraca.

Prvi penal šutirao je Petković, te je bio precizan, a istom mjerom uzvraća i Vinicius. Drugu seriju otvorio je Leovac sigurnim udarcem, a onda je Đoković loše šutirao, no lopta ulazi u mrežu. Na sredini penal serije precizan je bio Ademi, ali i Rondon pogađa za 3:3. Nakon toga, Stojanović sigurno pogađa, a onda pogađa i bh. internacionalac Mateo Sušić. Peti izvođać za Dinamo je bio Amer Gojak kojem je golman Cluja odbranio jedanaesterac. Nakon toga, Livaković je spasio Gojaka, kojem je pao kamen sa srca, kada je golman Dinama skinuo penal Golofci.

Šesti izvođač bio je Dilaver koji je rutinski pogodio, ali siguran je i Deac. Sedmu seriju otvorio je Gvardiol koji je također pogodio, a tragičar domaćeg tima bio je Boli koji je loptu poslao daleko preko gola, a ujedno i poslao Dinamo u treće pretkolo Lige prvaka, piše Dnevnik.ba.

Dinamo će biti nositelj i u trećem pretkolu, a tamo sigurno neće moći igrati protiv Young Boysa, Crvene zvezde, Qarabaga i Maccabija. Potencijalni suparnici hrvatskom prvaku su Molde, Midtjylland, Ferencvaroš, Omonia i Dinamo iz Bresta.

Ždrijeb trećeg pretkola je 31. kolovoza, a igrat će se jedna utakmica 15. ili 16. rujna. Play-off će se igrati na dvije utakmice 22./23. rujna i 29./30. rujna.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije