divna gesta

Dinamo pomogao ukrajinskoj djeci, Srna dirnut: Nikad vam ovo nećemo zaboraviti

08.03.2022.
u 18:18

'Svi znamo u kakvoj se situaciji nalazi Ukrajina i ukrajinski narod. Bilo kakva vrsta pomoći, vjerujte mi, puno će im značiti", rekao je Srna.

Na poziv i zamolbu proslavljenoga hrvatskog reprezentativca, Darija Srne i bivšeg igrača Dinama Darija Zahore, GNK Dinamo uključio se u akciju pomoći djeci iz nogometne akademije ukrajinskog Šahtara iz Donjecka. 

Maksimirski klub i Zaklada GNK Dinamo Nema predaje odmah su reagirali i priključili se organizaciji prijevoza djece iz ratom ugroženih područja.

Dva autobusa stigla su na mađarsko-ukrajinsku granicu i potom djecu dovezla do Zagreba. U ponedjeljak u večernjim satima stiglo je ukupno 27 djevojčica i dječaka te četiri člana stožera. Smješteni su u klupskom hotelu '67' podno južne tribine maksimirskog stadiona. Klub i zaklada osigurali su djeci boravak u hotelu, hranu i ostale potrepštine.

Ovim putem zahvaljujemo i našem partneru Sport Vision koji je pomogao oko nabave sportske odjeće za sve djevojčice i dječake. Djeca će posjetiti zagrebački ZOO, a u srijedu ujutro krenuti prema Kaštelima u dječji dom Maestral Kaštel Lukšić gdje će biti smješteni do daljnjega, prenosi Tportal.hr

'Suosjećamo s djecom i njihovom patnjom i ovo je najmanje što možemo učiniti kako bismo im barem djelomično pomogli u ovoj teškoj situaciji. Još jednom pozivamo na mir i nadamo se da će ovo ratno stanje što prije prestati i da će se djeca sretno i brzo vratiti svojim domovima', izjavila je predsjednica Uprave GNK Dinamo i upraviteljica Zaklade GNK Dinamo Nema predaje, gospođa Vlatka Peras, a prenosi službena stranica kluba.

'Svi znamo u kakvoj se situaciji nalazi Ukrajina i ukrajinski narod. Bilo kakva vrsta pomoći, vjerujte mi, puno će im značiti. U ime mog kluba htio bih se zavaliti Dinamu koji je u ovoj teškoj situaciji napravio jako puno za Šahtar i jako puno za djecu iz naše akademije. Zahvalio bih se predsjednici Vlatki (op.a., Peras) i svima ljudima koji su bili uključeni u humanitarnu akciju. Veliko hvala, nikad vam ovo nećemo zaboraviti', rekao je Darijo Srna.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije