Majer

Dinamova desetka napokon je dobila dostojnog vlasnika

majer lovro
24.07.2021.
u 09:36

Lovro Majer izašao je u prvih 11 Dinama u utakmici drugog kola HNL-a protiv Hrvatskog dragovoljca i iste sekunde uspješno zagospodario događanjima na travnjaku.

Znao je Majer dominirati u HNL-u, oni nešto boljeg pamćenja sjećaju ga se još iz vremena kad je briljirao za Lokomotivu, ali ovaj 23-godišnji veznjak u međuvremenu je evoluirao i prerastao nogomet koji se igra na hrvatskim terenima. Posebno kada se radi o utakmici protiv Hrvatskog dragovoljca, ekipe koja trenutno izgleda kao da je zalutala u HNL i, ako se uskoro ne trgne, mogla bi srušiti neke od neslavnih rekorda kada je u pitanju ispadanje iz lige.

Ne bira utakmice i to je njegov adut

Ipak, Majeru to što je Dragovoljac drugoligaška ekipa, koju Dinamo može pobijediti a da se pošteno ne oznoji, ne znači ništa, on je ovu utakmicu odigrao kao da je finale Lige prvaka. To nije iznimka, Majer se ovakvim pristupom može podičiti na većini svojih utakmica u HNL-u. Ovoga puta se to vidjelo i u ocjeni koju je dobio, Sofascore ga je nagradio savršenom desetkom.

Veznjak Dinama, za razliku od nekih njegovih suigrača s kojima su se ranije obračunavali i treneri, ne bira protivnike. Majer igra onako kako mora igrati nogometaš koji nosi desetku Dinama, broj koji posljednjih godina nije imao dostojne vlasnike u Paulu Machadu i Anti Ćoriću, ali nikad nije izgubio onu patinu koju su na njemu ostavili Štef Lamza, Zvone Boban, Marko Mlinarić i Luka Modrić.

Majer je napravio prvi korak prema ulasku u to društvo velikana svojim profesionalizmom i nevjerojatnim nogometnim talentom koji na pravilan način optimizira. Krenuo je pravim putem prema tome da jednog dana on bude igrač o kojem se piše kao o navedenim legendama Dinama. 

Strpljivo je čekao svoju priliku

Pretrpio je Majer i to što pod Nenadom Bjelicom u dvije godine nije imao osobitu ulogu u momčadi jer je prednost, potpuno logično, imao tada raspoloženiji Olmo.

Šutio je, radio, trenirao i u intervjuima ponavljao da će priliku u prvih 11 zaslužili radom. Ona je došla i, otkako je došla, Majer ju nije pustio. Dapače, postao je prvo ime Dinama i izdominirao HNL-om onako kako to rade samo najbolji igrači Dinama.

Lovro Majer dočekao je 23. godinu kao igrač Dinama u HNL-u i sazrio je kao igrač. Posljednji kojem je to u potpunosti uspjelo bio je Luka Modrić. Sada je na Majeru da pokaže može li nastaviti Lukinim putem, ponuda sigurno neće nedostajati, piše Index.hr.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?