nogomet

Direktor Rome potvrdio: Miralem Pjanić ide u Juventus

Miralem Pjanic
11.06.2016.
u 12:04

Direktor Rome Mauro Baldissoni je potvrdio da će bh. reprezentativac Miralem Pjanić biti prodan Juventusu. Baldissoni je govoreći za Radio Roma otkrio da je Pjanić "zatražio aktiviranje klauzule u njegovom ugovoru", koja mu omogućava odlazak iz Rome.

Corriere dello Sport je objavio navodnu konverzaciju između Pjanića i njegovog neimenovanog prijatelja putem WhatsAppa u kojoj je bh. reprezentativac nadvodno napisao da je u stvari Roma prva kontaktirala Juventus u vezi transfera te da je Miralem napisao da su ga "prodali za 15 minuta", prenosi Klix.

"Kad se pređu granice profesionalnog ponašanja, mi moramo intervenirati. Pročitali smo mnogo lažnih informacija o Pjanićevoj situaciji. Danas čitamo o navodnoj privatnoj konverzaciji između Miralema i njegovog prijatelja, koju je igrač demantirao. Razgovarao sam s Miralemom i on mi je rekao da nikada nije napisao nešto slično. Rekao sam mu da se brani i da bude pažljiv, ali da prije svega moramo promijeniti način rada u ovom gradu", izjavio je Baldissoni.

Ono što je najvažnije, direktor Rome je potvrdio da će bh. reprezentativac preći u Juventus. On je samo demantirao da je Roma prva kontaktirala Juventus te je pročitao Pjanićevo pismo u kojem traži transfer.

"Obavještavam vas da namjeravam iskoristiti svoje pravo na transfer u drugi klub, kao što je ranije dogovoreno. Također, moja odluka je da svojih 20 posto sredstava od transfera šaljem izravno klubu koji će otkupiti moj ugovor te vas informiram da je to Juventus. Zahvaljujem vam unaprijed i tražim finalizaciju formalnosti", naveo je Pjanić u svom pismu.

Pjanića od Juventusa dijeli samo službeni potpis ugovora.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?