Omladinski nogomet

Dobra organizacija već na 1. DFA ligi

01.03.2017.
u 08:00

Proteklih se mjeseci u Mostaru igrala DFA liga, natjecanje za mlade nogometaše. Protekloga vikenda održana je završnica natjecanja za 2007., 2008. i 2009. godište, dok će se danas igrati završnica za 2006. godište, a u subotu je na rasporedu završnica ua 2005. godište, piše Večernji list BiH.

Uspješan projekt

- DFA liga realizirana je u suradnji s Nogometnim savezom Bosne i Hercegovine. Ovo se natjecanje za mlade igralo istodobno u osam gradova BiH, a pobjednici su stekli pravo nastupa na završnici koja se igra u Sarajevu. U nedostatku utakmica u zimskom razdoblju ovo je bila odlična prilika za ispravljanje tog nedostatka. Naši su mladi igrači i tijekom zime ostali u kontinuitetu natjecanja, što je uostalom i bila svrha ovog natjecanja, kazao nam je Dragan Gagi Vrdoljak, jedna od osoba koje su sudjelovale u organizaciji samog natjecanja.

Svi susreti natjecanja igrali su se u Arena sport centru u Mostaru, koja je inače i organizator natjecanja za regiju Hercegovine. Organizatori su imali tehničku potporu u trenerima iz Škole nogometa HŠK Zrinjski koji su vršili provedbu natjecanja. Prva godina natjecanja u Areni mogla je, po mišljenju mnogih, dobiti jako dobru ocjenu.

- Ako bih morao ocijeniti prvo izdanje DFA lige, onda bi to bila jedna dobra četvorka. Istina, imali smo tih nekih malih propusta, ali, sve u svemu, možemo biti zadovoljni prvom godinom natjecanja. Svi se nadamo kako u budućnosti možemo raditi još i bolji posao te rasti u svakom pogledu, kako organizacijski tako i u masovnosti, dodao je Vrdoljak koji, inače, obavlja dužnost jednog od trenera u Školi nogometa HŠK Zrinjski.

Riječ je, inače, o natjecanju koje ima i regionalni karakter. Mladi nogometaši koji su pokazali najviše na završnicama svoje će nogometno umijeće moći pokazati na završnom turniru koji će se 26. ožujka održati u sarajevskoj Zetri. Među godištima za koja su natjecanja završena najviše su pokazali mladi nogometaši Zrinjskog. Oni su u sve tri kategorije osvojili prva mjesta. Treneri Tihomir Tiki Skoko (2007. godište) i Dragan Gagi Vrdoljak (2008. i 2009.) mogli su biti zadovoljni uspjehom svojih mladih nogometaša. U konkurenciji igrača 2007. godišta donosimo poredak završnice: 1. HŠK Zrinjski Mostar, 2. ŠN Sport Talent Mostar, 3. NK Međugorje, 4. HNK Brotnjo Čitluk (najbolji vratar: Leon Koso (Zrinjski), najbolji strijelac: Mislav Ćutuk (Međugorje), najbolji igrač: David Pavlović (Zrinjski)). U konkurenciji igrača 2008. godišta poredak je bio sljedeći: 1. Zrinjski , 2. ŠN Sport Talent, ŠF Fortuna Mostar, U.Š.I. Stari grad Mostar (najbolji vratar: Matej Marić (ŠN Sport Talent), najbolji strijelac: Danis Čuljak (ŠF Fortuna), najbolji igrač: Filip Miličević (HŠK Zrinjski)). U konkurenciji mladih nada u 2009. godištu poredak je bio sljedeći: 1. HŠK Zrinjski Mostar, 2. UniSport Stolac, 3. ŠN Limač Čapljina, 4. HNK Branitelj Mostar (najbolji vratar: Luka Ćosić (HŠK Zrinjski), najbolji strijelac: Domagoj Matić (UniSport Stolac), najbolji igrač: Josip Buhovac (HŠK Zrinjski)).

Razvoj mladih nogometaša

Današnji program natjecanja počinje u 10 sati utakmicama za poredak od 7. do 10. mjesta. Nakon toga na rasporedu su susreti četvrtfinala, polufinala, dok bi se susret za 3. mjesto i finale igrali po rasporedu u 13.30 sati.

- Već smo na nekim utakmicama imali do kraja ispunjene tribine. Posjetitelji su uglavnom bili roditelji djece, ali i njihovi prijatelji, školski kolege. Svima njima bilo je zanimljivo vidjeti kakav se nogomet igra na ovom natjecanju. Svi koji mogu doći u srijedu i subotu na tribine također su dobrodošli, zaključio je Vrdoljak.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije