STARI PRIJATELJI

Dok je Ančić pripremao doktorski rad, Đoković mu je bio gost na seminaru

Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
03.07.2017.
u 18:15

Nekadašnji broj sedam svjetskog tenisa u Đokovićev je tim stigao doslovno iz odijela, odnosno svog ureda u moćnoj bankarskoj kompaniji Credit Suisse na Wall Streetu.

Iako su mnogi povezivali Gorana Ivaniševića s funkcijom trenera u stožeru Novaka Đokovića, na kraju je iznenađujuće u tim srpskog tenisača upao jedan drugi Hrvat – Mario Ančić (33).

Nekadašnji broj sedam svjetskog tenisa u Đokovićev je tim stigao doslovno iz odijela, odnosno svog ureda u moćnoj bankarskoj kompaniji Credit Suisse na Wall Streetu.

Đokovićev poziv za pomoć Ančić nije mogao odbiti jer njih dvojica veliki su prijatelji, a već su i prije surađivali. Prije nekoliko godina, za vrijeme dok je Ančić spremao doktorski rad na Columbiji, Đoković mu je bio gost na jednom seminaru i govorio o sportu, životu, biznisu...

A prije dvije godine Mario je vratio uslugu, sparirao je Novaku uoči finala US Opena, glumio mu je finalnog protivnika Federera. I odradio je posao jako dobro, jer Novak je u tom finalu slavio protiv Švicarca sa 6:4, 5:7, 6:4, 6:4. Zanimljivo, finale Ančić nije mogao gledati jer nekoliko sati prije otputovao je hitno u New York nakon poziva svog šefa u banci Credit Suisse.

Ančić u toj banci radi u investicijama, i to s velikim fondovima koji investiraju u različite sektore, u energiju, tehnologiju, medije. Uglavnom, radi jako odgovoran posao u kojem se vrte milijarde dolara.

Pomogao mu protiv Rogera

Ali očito Ančić i dalje jako voli tenis, a i tko bi odbio poziv upomoć ponajboljeg tenisača svih vremena Novaka Đokovića. Ančić je ionako planirao doći na drugi tjedan Wimbledona te biti komentator na BBC-u, a ovako je pomaknuo godišnji odmor za još jedan tjedan te će s Andreom Agassijem pokušati pomoći Đokoviću da osvoji ovogodišnji Wimbledon i vrati se na pobjednički put. Njih trojica jučer su već odradila i prvi trening na pomoćnim terenima, a srpski mediji pišu da je atmosfera bila jako dobra.

– Mario mi je dobar prijatelj koji je za vrijeme svoje karijere bio sedmi na svijetu te je pobjeđivao Federera. Nije imao sreće s ozljedama, morao je prekinuti karijeru i otišao je u drugom smjeru. Vratio sam ga na teren i nadam se da ćemo Agassi, on i ja imati dobre trenutke u Londonu – rekao je Đoković

Ančić nesumnjivo ima iskustva i znanja kako pomoći Đokoviću, a za pokoji trenerski savjet može upitati i brata Ivicu, koji je također u Wimbledonu, ali kao trener Borne Ćorića.
 

Mats: Đokoviću, uzmi odmor

Mnogi se pitaju može li suradnja Ančića i Đokovića postati dugoročna, pogotovo ako Novak osvoji Wimbledon. Sve je moguće, ali zasad je teško povjerovati u taj rasplet. Ančić ima sjajna primanja u banci Credit Suisse i, koliko god je primamljivo surađivati s Đokovićem, teško je povjerovati da bi se Mario odrekao sigurnog posla na Wall Streetu i krenuo u trenersku neizvjesnost.

Pogotovo što je trenutačna Đokovićeva situacija vrlo neizvjesna, sve se češće spominje da je izgubio motivaciju te da je moguće da uzme pauzu ako ne osvoji Wimbledon.

– Nova beba u kuću Đokovića stiže za dva mjeseca, mislim da bi za Novaka najbolje bilo da odmori malo od tenisa nakon Wimbledona i posveti se obitelji. A onda kada dobije opet motiv, neka počne trenirati kao luđak, kao što su to učinili Nadal i Federer – poručio je sedmorostruki osvajač Grand Slam turnira Mats Wilander.

I zbog tih riječi realno je da je suradnja Ančića i Đokovića, barem zasad, privremena. 
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije