INSTAGRAM

Đoković citirao Teslu: "Bolest dolazi zbog mislenog pada"

25.11.2021.
u 10:30

Novak Đoković je stigao u Austriju gdje ga nakon neuspjeha na Mastersu u Torinu čekaju dvoboji na završnom turniru Davis kupa. 

Srbija na finalnom turniru igra protiv Austrije i Njemačke u svojoj grupi, a u četvrtfinale plasirat će se šest pobjednika i dvije drugoplasirane reprezentacije po grupama.

I dok se drugi igrači pripremaju za osvajanje Davis kupa, Novak je odlučio počastiti pratitelje svojim novim razmišljanjem na internetu.

Đoković je poznat po svojim “alternativnim razmišljanjima o životu, a sada se u svom postu na Instagramu referirao na jednog od najvećih umova svijeta Nikolu Teslu.

“Bolest dolazi zbog mislenog pada. Čovjek treba biti sam svoj liječnik. Ako nije tih iznutra, onda mu uzalud svi lijekovi i najbolji liječnici. Podsvijest modernog čovjeka je uzburkana kao nemirni ocean s velikim olujnim valovima. Podsvijest prepuna dojmova čini da duša bude nemirna. Emocije tada ključaju poput erupcije vulkana. Bez rada na emocijama, duhovnost je samo kula od karata. A što je čovjek bez mira u duši? Odvojen od božje blagodati, pokušava uzaludno pronaći utjehu u materijalnim stvarima. Tamo utjehe nema, to je rupa bez dna. Još, još, daj još i na kraju ponovo praznina. Kada duša postane mirno more, bonaca, tada počinje iscjeljenje. Zapamtite to, to je zlatno pravilo. Izvor većina bolesti je u duhu, zato duh može pobijediti većinu bolesti”, napisao je Đoković.

Razlog zbog kojeg je Đoković postavio ovu poruku nije poznat, niti kome je ona upućena.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije