BIO JE JAKO UMORAN

Doznali smo koga je Miočić nazvao po svršetku borbe, zašto je hitno tražio mobitel

Reuters/Pixsell
16.08.2020.
u 17:17

– Ja bih više volio Jona Jonesa, više bi zaradio, a i zanimljivija bi bila borba jer Ngannoua je već pobijedio - priznaje Bojan Miočić, Stipin otac

Bilo je to još jedno jutro velikog roditeljskog ponosa Bojana Miočića (59) koje je otac UFC-ova najvećeg teškaša svih vremena podijelio s trećom suprugom Jelicom.

Uoči borbe tata Miočić kazao je da ne bi volio da odlučuju suci, no za razliku od druge borbe, u kojoj je nakon 181 pretrpljenog udarca nokautirao Cormiera, ovaj je put Stipe bio taj koji je zadao više.

– He-he, to vam je dalmatinsko-kordunaška brada koja može puno pretrpjeti – kazao nam je Bojan aludirajući na svoje podrijetlo iz Rtine, sela blizu paškog mosta te na to da je supruga rođena u okolici Cetingrada.

Bio jako dobar bejzbolaš

– Stipina majka doselila se u SAD sa samo osam godina, a ja sam stigao kada sam imao 20. Kada sam ja došao, a dozvolili su mi tek nakon odsluženog vojnog roka u JNA, moj otac već je bio ondje. Htio sam ostati tri mjeseca, a na koncu sam ostao sve do 2011. kada sam se vratio u Europu i počeo živjeti u Linzu. Kathy Miočić bila mu je prva od tri supruge.

– Razveli smo se kada su Stipi bile dvije i pol godine, no zadržali smo najnormalniji odnos i surađivali oko Stipina odgoja. Kathy nikad nije radila probleme, mogao sam nazvati u deset navečer i doći vidjeti Stipu kojeg sam, inače, uglavnom ja razvozio po treninzima. A Stipin prvi sport bilo je hrvanje.

– Hrvanje je trenirao od svoje osme godine pa sve do koledža. U srednjoj školi još je trenirao i američki nogomet i bejzbol, a fakultetsku stipendiju dobio je na račun toga što je bio dobar sportaš pa je za vrijeme studija igrao bejzbol i hrvao za svoju studentsku momčad. MMA je Stipe počeo trenirati dosta kasno pa je prvu profesionalnu borbu imao s 27, a prvu borbu u UFC-ovu kavezu s 29. Gdje bi mu bio kraj da je u taj svijet ušao ranije?

– Iznenadio sam se kada mi je Stipe obznanio da će trenirati MMA. Objašnjavao mi je da je to ono čime se bavi i Cro Cop, samo u kavezu, a ne u ringu. Ja sam mu uvijek bio podrška pa tako i za ovu odluku i volio sam gledati njegove borbe uživo, dok mu mama nije išla ni na jednu njegovu borbu. Baš kao nakon svake borbe, Stipe obvezno prvo nazove roditelje. Još iz svlačionice, da bi im priopćio da je s njim sve u redu.

– Nazvao me priznavši mi da je jako umoran, rekavši da su ga najviše iscrpila ta držanja protivnika uz žicu. Rekao mi je da ide sa suprugom i članovima tima nazdraviti pobjedi i da će u krevet. Ja sam pak njemu rekao da mi je drago da mu je samo usnica malo zadebljana i da na njegovu licu nema toliko štete kao prošli put. Tatu Miočića nazvala je i snaha Ryan Marie koja jest doputovala u Las Vegas, ali je zbog svih protupandemijskih mjera borbu gledala iz svoje hotelske sobe.

Više bih volio Jonesa

– Sinova supruga rekla mi je da je borbu gledala s još nekim članovima tima koji nisu mogli biti sa Stipom i da je ovo bila pobjeda za mene. Priznaje nam Miočić senior da je i on bio iznenađen sinovljevim isklesanim tijelom: – Baš se isklesao pa sam se i ja iznenadio. Stipe voli i čvarke i punjene paprike, voli on jesti, ali više ne jede brzu hranu i zna da će toliko dugo trajati koliko bude pazio i na prehranu.

Ima li sada izgleda da se Stipe zaleti u Hrvatsku ili je koronavirus velika prepreka za takav put i miran odmor?

– Meni je rekao da bi volio doći nakon ove borbe, no neka dođe kada se situacija s pandemijom smiri.

A kada koronavirus bude ukroćen, pred Stipom će vjerojatno biti novi veliki meč. Koga bi Bojan rado vidio nasuprot svom sinu?

– Ja bih više volio Jona Jonesa, više bi zaradio, a i zanimljivija bi bila borba jer Ngannoua je već pobijedio.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije