Saga oko ugovora

Duljeviću ponuđen novi ugovor, očekuje se njegova odluka

17.01.2017.
u 09:00

FK Sarajevo nije dobio službenu ponudu za kapetana Harisa Duljevića, rekao je šef skauting službe Faruk Ihtijarević i dodao kako bi bordo klub zadovoljila velika ponuda za bh. reprezentativca kojem istječe ugovor 30. lipnja 2017. godine.

O Špeharu, Piriću

Tako je nastavljena saga o Harisu Duljeviću, za kojeg se proteklih dana spominjao neslužbeni interes bundesligaša Eintrachta iz Frankfurta i HSV-a, njemačkog drugoligaša Fortune iz Düsseldorfa, škotskog Celtica te moldavskog Sheriffa iz Tiraspola.

Faruk Ihtijarević tvrdi kako Sarajevo ne želi prodati Duljevića pod svaku cijenu, no i dalje je neizvjestan epilog pregovora o nastavku suradnje koji traju već dulje vrijeme.

- Nakon analize i ocjene stručnog stožera kako je Duljević naš najbolji nogometaš, učinit ćemo sve da ga zadržimo kako bismo ispunili ciljeve.

Ponuđen mu je novi ugovor i očekujemo kako će Duljević uskoro odgovoriti na našu ponudu, rekao je Ihtijarević.

Potvrdio je kako je veznjak Olimpika Sanjin Lelić dogovorio trogodišnju suradnju s koševskim premijerligašem i prvi je novi nogometaš jesenskog doprvaka Bosne i Hercegovine u prvenstvenoj stanci.

- Riješili smo papirologiju i postigli dogovor s Olimpikom i Lelićem.

Kada smo ga pitali koliko je blizu angažman hrvatskog veznjaka Dine Špehara, koji je rekao kako mu godi zanimanje bordo kluba, Ihtijarević je izjavio kako je Sarajevu ponuđeno više igrača i da će stručni stožer odlučiti o tomu.

- Imali smo želje iz naše Premijer lige BiH, koje nisu na kraju realizirane, jer su pojedinci tražili nerealne uvjete za dolazak kod nas.

Zato smo se okrenuli nogometašima iz susjednih zemalja, no bez odobrenja stručnog stožera transferi neće biti realizirani.

Sarajevo je pregovaralo s reprezentativnim vratarom Kenanom Pirićem, koji je, kako sada stvari stoje, daleko od bordo kluba.

- Pirić je možda najbolji vratar Premijer lige Bosne i Hercegovine i svaka naša momčad željela bi ga angažirati. Zadovoljni smo vratarima koji brane u Sarajevu.

Reprezentativac Estonije Frank Liivak (20), koji igra desno krilo i dao je pogodak u šest nastupa za A reprezentacije ove zemlje, trenira nekoliko dana s koševskim klubom.

- On će ići na pripreme u Čitluk i ako bude ocijenjeno kako može doprinijeti poboljšanju igre, postat će nogometaš Sarajeva.

Ihtijarević kaže kako je konkretna ponuda stigla iz japanskog Tokyja za napadača Mersudina Ahmetovića.

- S obzirom na to da na pozicijama u navali imamo Ahmetovića i Amera Bekića, smatrali smo kako bismo odlaskom Ahmetovića bili deficitarni na ovom mjestu, istaknuo je Ihtijarević.

Hadžić zanimljiv Benfici

Recimo i to kako je Benfica pozvala veliku nadu Sarajeva Nedima Hadžića, koji je otputovao u Lisabon, gdje će trenirati sedam dana u omladinskoj školi dvostrukog europskog prvaka.

On je kao vodeći strijelac juniorske Premijer lige Bosne i Hercegovine s 23 pogotka počeo pripreme s prvom momčadi Sarajeva.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije