ROMIN HEROJ

Džeko ekskluzivno: To nije bilo lako odbiti, ali sretan sam zbog te odluke

Foto: Reuters/Pixsell
1/4
12.04.2018.
u 13:29

– Sada ću igrati u polufinalu Lige prvaka! Ovo je bilo najbolje, ali mislim da slijedi još bolje od nas. Ovo dokazuje da možemo nadmašiti bilo koga jer Barcelona je tako snažna momčad.

Jedan je Bosanac bio je veći ‘Messi’ od samoga Messija! Čudesni, dugonogi, 193 cm visoki Edin Džeko (32) priuštio je Romi vrtoglavo putovanje u kremu europskog nogometa, nadvisivši neke od najvećih zvijezda svjetskoga nogometa. 

Zanimljivo, osim Talijana, Džekinom maestralnošću najviše su zadivljeni – Englezi. Podgrijavajući prošlozimsku sagu o transferu u Chelsea, otočki novinari tražili su od Džeke objašnjenje: zašto je taj posao neslavno propao i koliko bi zaradio dolaskom u London? 

– Nije sve u novcu, no nije mi bilo lako ostati i odbiti veću plaću, ali sretan sam zbog odluke, vjerujem da je i klub zadovoljan – odgovorio je Džeko i dodao:

– Sada ću igrati u polufinalu Lige prvaka! Ovo je bilo najbolje, ali mislim da slijedi još bolje od nas. Ovo dokazuje da možemo nadmašiti bilo koga jer Barcelona je tako snažna momčad. Postigli smo joj tri gola i mogli smo još. Nikada nisam vidio da se Barcelona tako muči. Konstantno smo radili pritisak, od prve minute. Pa samo njihov golman izbio je više od dvadeset lopti, a to nije njihova igra. Prvi gol dao nam je još više snage, kao i publici koja je bila sjajna – kazao je Džeko jučer u razgovoru za Večernji list.

Najbolje tek dolazi

Objasnio i pobjedničku formulu kojom je razbucao obranu Barcelone.

– Bilo mi je lakše igrati jer su Schick (22-godišnji češki reprezentativac, nap.a.) i Nainggolan bili bliže meni. Bio je ovo prvi put da smo igrali samo s trojicom u obrani i izgledalo je sjajno. Sretan sam s ovim sustavom igre. Svi smo vjerovali da ovo možemo ostvariti. Čak iako nam nitko nije dao ni pet posto šansi – kazao je Džeko koji je na urnebesno slavlje u Rominoj svlačionici u naručju donio i dvogodišnju kćerkicu Unu.

Osim Une, sa suprugom Amrom ima i šestomjesečnog sinčića Danija. Edin Džeko u ovoj je sezoni Lige prvaka jedan od najistaknutijih aktera, s deset nastupa ili 898 minuta provedenih na travnjaku i pretrčanih čak 95.092 metra.

Sad već slavni Sarajlija u ovom je natjecanju skupio 47 nastupa i postigao ukupno 15 pogodaka za Wolfsburg, Manchester City i Romu, po čemu je, usporedbe radi, slabiji od Marija Mandžukića (51 nastup, 18 pogodaka). Usto, Džeko će u 33. godini prvi put nastupiti u polufinalu, dok Mandžo iza sebe već ima dva finala i dva pogotka u njima.

Pa opet, Džeko je u ovoj sezoni jedna od najdojmljivijih priča Lige prvaka. On nije bio stroj za golove poput Ronalda ili umjetnik egzekucije poput Egipćanina Salaha, ali je za svojih šest pogodaka (jednako koliko i Messi i Neymar) pronalazio idealan tajming i važnost.

Primjerice, dva pogotka postigao je protiv Chelseaja u Londonu, za 2:2 i 2:3 (završilo je 3:3), što je bio kapitalan Romin bod, a Džekin pogodak za 1:0 protiv Šahtara, u uzvratnoj utakmici osmine finala, bio je Romi dovoljan za prolaz.

Na kraju, Džeko je prije tjedan dana zabio i gol nade za Romu na Nou Campu, a potom je prava eksplozija uslijedila u uzvratu s Barcelonom.

Nemam posebnih želja

Koga priželjkujete u polufinalu, pitali smo ga na kraju.

– Sve tri momčadi zasluženo su tu i tu više nema favorita. O Romi će se sad sigurno više pričati nego što se pričalo prije utakmica s Barcelonom. San nam je finale! Nakon što smo odigrali toliko velikih utakmica ove sezone, protiv Atletica, Chelseaja, Barcelone, želja nam je pokazati da imamo snage ostvariti svoj san. I nadam se da neću stati na šest pogodaka jer očekuju nas minimalno još dvije utakmice – zaključio je Džeko koji se prije utakmice našao u zagrljaju s Ivanom Rakitićem, no nije nam želio otkriti jesu li razgovarali poslije utakmice.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?