Izabranici Safeta Sušića obavljaju svoje prve treninge na brazilskom tlu

Džeko i zmajevi prilagođavaju se novim uvjetima

Džeko i ekipa spremaju se za Argentinu
Foto: VL FOTO
08.06.2014.
u 10:17

U Guaruji se pripremaju za Argentinu

Trening-kamp reprezentacije BiH u Guaruji je bio natopljen prvog dana nakon dolaska BiH u Brazil vodom zbog kiše koja je padala cijeli dan. To nije smetalo izabranicima Safeta Sušića tako da su svi odradili vježbe koje su pripremljene za njih.

- Ono što je najvažnije svi su zdravi i mogu trenirati, jedino s manjim ograničenjima preporučili smo da radi Pjanić zbog lakših problema s prednjom ložom, Šunjić s aduktorom i Salihović sa stražnjom ložom - ističe dr. Karabeg zaključke medicinske ekipe.

Nakon treninga, izbornik Sušić je pozdravio prisutne novinare i zahvalio je ljudima iz Guaruje, gospođi gradonačelnici na lijepom prijemu koji je dočekao Zmajeve u tom brazilskom mjestu: - Ljudi su ovdje vrlo gostoljubivi, bio sam i ranije ovdje. Naše pripreme protječu u vrlo dobroj atmosferi, onako kako smo i planirali. Imali smo dvije prijateljske utakmice i mislim kako je to najbolji način da se pripremimo za ono što nas očekuje u prvoj utakmici protiv Argentine, govorio je Sušić.

Sjajno ozračje

Inače, bh. igrači su u Brazil stigli iz Chicaga letom koji je trajao nešto više od deset sati. Sudeći prema fotografijama koje su Sušićevi igrači objavili na društvenim mrežama, u zrakoplovu je vladala fantastična atmosfera.

Nogometni savez BiH osigurao je Sušiću i njegovim nogometašima, te suradnicima da od Chicaga do Sao Paola lete najboljom biznis klasom, tako da je put protekao bez ozbiljnijih fizičkih napora, za razliku od onog od Frankfurta do St. Louisa prije deset dana, kada je zrakoplov bh. vrste zbog nevremena morao kasniti. S “Aeroporto Internacional de São Paulo” bh. reprezentacija se autobusom zaputila u Guaruju gdje ih je dočekala gradonačelnica ovoga grada, ali i izaslanstvo Nogometnog saveza BiH koje je ranije stiglo u hotel Casa Grande, kako bi se pobrinuli da bh. nogometaši po dolasku imaju dobre uvjete.

Aklimatizacija

Nogometaše BiH u Guaruji je dočekalo kišovito vrijeme s dosta vlage. Do utakmice s mladom momčadi Santosa većina bi se igrača trebala prilagoditi na vremenske prilike. Ipak, upravo ta aklimatizacija u početnoj fazi bi i mogla biti problem za Sušićevu momčad.     

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije