Ženska odbojka

Ekipa Modriče iznenadila Banjolučanke

17.02.2016.
u 07:00

Po običaju favoriti Gacko, Jedinstvo i Kula bili su nemilosrdni. Gacko je kao domaćin već otpisanoj Bosni prepustilo 34 poena u tri seta

Četrnaesto kolo Premier lige odbojkašica bilo je zanimljivije od očekivanja, za što su se pobrinule odbojkašice Modriče i Bihaća.

Naime, prema papirnatim prognozama u proteklom kolu, neizvjesnost se očekivala jedino u Bajnoj Luci, gdje su se sastali susjedi na prvenstvenoj ljestvici, ugodno iznenađenje sezone BL Voley i Modriča.

Očekivala se neizvjesna utakmica, a na kraju su gošće poslije 22:25, 16:25 i 26:28 relativno lako došle do bodova.

Djevojke Radmile Marković snašle su se tek u trećem setu, koje su odigrale puno bolje, ali bilo je kasno, 0:3 za odbojkaški sastav iz Modriče.

Na početku drugog dijela sezone neuvjerljivi Bihać iznenadio je Derventu koja je u susretu protiv izravnog suparnika u borbi za opstanak propustila veliku priliku četiri kola prije kraja praktično osigurati ostanak.

Dervenćanke su povele 25:19, a zatim stale, slijedi 17:25, pa 21:25, da bi u četvrtom setu trener domaćih Jovan Vukalović uspio vratiti svoju ekipu u igru spašavajući bod, 25:23. Međutim, gošće su se brzo pribrale i s 11:15 završile “posao” nakon kojeg su im značajno porasle akcije u borbi za ostanak u najvišem stupnju odbojke u Bosni i Hercegovini.

Po običaju favoriti Gacko, Jedinstvo i Kula bili su nemilosrdni. Gacko je kao domaćin već otpisanoj Bosni prepustilo 34 poena u tri seta.

Jedinstvo je protiv Slobode u Tuzli bilo je nešto uviđavnije, domaće su sakupile 50 poena, naravno u tri seta, a najrigoroznije bile su djevojke iz Gradačca koje su bijeljinskom Radniku dopustile samo 31 poen!

Rezultati 14. kola Premier lige odbojkašica, Banja Luka: BL Voley – Modriča 0:3, Gradačac: Kula – Radnik 3:0, Derventa: Derventa – Bihać 2:3, Tuzla: Sloboda – Jedinstvo 0:3, Gacko: Gacko – Bosna 3:0.

Poredak: 1. Gacko 40, 2. Bimal Jedinstvo 38, 3. Kula 36, 4. BL Voley 24, 5. Modriča 22, 6. Radnik 14, 7. Sloboda 14, 8. Derventa 10, 9. Bihać 9, 10. Bosna 3 boda.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?