FAVORITI TURNIRA

Engleski mediji ističu detalj: Zbog ovoga na Euru imamo manje šanse protiv Hrvata

01.06.2021.
u 07:29

Kad smo već kod EP-a, na tom smo se natjecanju sastali jednom. Bilo je to 2004., a Englezi su pobijedili 4:2 i zatvorili nam put u drugi krug

Prvi suparnik vatrenima na Europskom prvenstvu bit će Engleska, a to će za izabranike Zlatka Dalića ujedno biti i najveći izazov. Riječ je o reprezentaciji s kojom se Hrvatska u povijesti sastala deset puta, a Englezi imaju pet pobjeda, vatreni tri, dok je dvaput bilo neodlučeno. Pobjeda u najvažnijem međusobnom susretu pripala je vatrenima, ona u polufinalu SP-a 2018., a ističe se i naša pobjeda na Wembleyu (3:2) kada smo Albion ostavili bez nastupa na Euru 2008.

Kad smo već kod EP-a, na tom smo se natjecanju sastali jednom. Bilo je to 2004., a Englezi su pobijedili 4:2 i zatvorili nam put u drugi krug.

Prva utakmica u 19. stoljeću

Povijest engleske reprezentacije poprilično je duga i zanimljiva. Prvu je utakmicu odigrala još u 19. stoljeću. Naime, 30. studenoga 1872. Englezi su igrali 0:0 sa Škotskom. Od toga dana odigrali su Englezi više od 1000 utakmica.

I dok su SP jednom i osvojili, na EP-ima baš i nemaju previše uspjeha. Plasirali su se deset puta, ali nikada nisu stigli dalje od polufinala. I baš zato od ove se generacije očekuju čuda. Momčad je to sastavljena od igrača koji, prema Transfermarktu, vrijede čak milijardu eura! Kvalifikacije su prošli glatko, u osam utakmica (skupina s Češkom, Kosovom, Bugarskom i Crnom Gorom) postigli su sedam pobjeda, a izgubili su samo u Češkoj. Najskuplji igrač (120 milijuna eura) i kapetan Harry Kane vjeruje u uspjeh.

Harry Kane vjeruje

– Naša je momčad iz godine u godinu sve jača. Imamo dobru kombinaciju iskustva i mladih talenata. Vjerujem da ovaj put možemo otići do samoga kraja – kazao je Kane uoči početka Eura.

Engleski mediji pak problematiziraju podatak da su čak jedanaestorica izabranika Garetha Southgatea bili sudionici europskih klupskih finala, 26. svibnja (EL) i 29. svibnja (LP). Od tih 11, barem sedmorica su u konkurenciji za susret s Hrvatskom, a u engleskom kampu pojavili bi se tek tjedan dana uoči tog sraza. Svi oni propustit će prijateljski ogled s Austrijom (2. lipnja), a dio njih i susret s Rumunjskom (6. lipnja). Southgate je tako najavio da će momčad popuniti igračima iz mlade reprezentacije. No, umor bi im mogao biti veliki problem, a Hrvatskoj se otvara prilika u utakmici s umornim Englezima.

Širi popis igrača za EP (33), Southgate će danas skratiti na 26.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije