IZNENAĐUJUĆI PORAZ

Englezi se obrušili na Spurse: Dobila vas je peta momčad Slovenije iz mjesta s 11.000 ljudi. Sramota!

26.11.2021.
u 10:44

‘Tottenham ima osjetni razmak od momčadi u samom vrhu, ali ne bojim se. Loše smo igrali i imamo mnogo posla. U nevolji smo, ali moramo biti strpljivi. Jedina magija s kojom mogu pokušati je - rad‘, rekao je Conte. 

Slovenci sigurno neće zaboraviti prošlu večer, a neće je tako lako zaboraviti ni engleski mediji koji su odmah ‘oprali‘ nogometaše Tottenhama koji se sad moraju boriti za plasman u daljnju fazu konferencijske lige nakon šokantnog poraza od Mure 2-1. Koeficijent na pobjedu domaćina bio je čak 20, pišu 24sata.hr.

"Peta momčad slovenskog prvenstva iz mjesta koje ima 11.000 stanovnika pobijedila je Tottenham - tužan reality check (op. a. provjera stvarnosti, stvarno stanje)", napisali su na The Spurs Webu nakon poraza premierligaša kod slovenske Mure (2-1) u Konferencijskoj ligi.

- Ovo je šokantno i sramotno - kazao je bivši veznjak Spursa Jermaine Jenas gostujući na BT Sportu.

Da, zaigrali su Spursi u kombiniranom sastavu, ali nema objašnjenja za lošu predstavu na Ljudskom vrtu u Mariboru. I ti igrači koji su bili na terenu višestruko su, barem prema Transfermarktu, vrjedniji od onih koji su igrali za slovensku momčad u čijem su prvom sastavu bila i dva Hrvata - golman Matko Obradović i stoper Marin Karamarko, dok su još na klupi bili Luka Bobičanec i Mihael Klepač.

Ne trebate ići tako daleko u povijest da pronađete europski podbačaj Tottenhama. U ožujku ove godine Dinamo je u uzvratu osmine finala Europske lige nadoknadio poraz 2-0 i u produžecima hat-trickom Mislava Oršića izbacio Spurse Josea Mourinha 3-0.

- Mura je osnovana prije devet godina, a do ove utakmice sve su izgubili u Konferencijskoj ligi. Prije desetljeća nisu bili klub, a sad su slavili protiv Tottenhama - još su neke činjenice iznijeli na The SPORTbibleu, dok su iz Mirrora dodali riječi Antonia Contea: 

- Nije jednostavno. Trenutačno nismo na visokoj razini. Tottenham ima osjetni razmak od momčadi u samom vrhu, ali ne bojim se. Loše smo igrali i imamo mnogo posla. U nevolji smo, ali moramo biti strpljivi. Jedina magija s kojom mogu pokušati je - rad - objasnio je novi strateg Spursa.

Tottenham sad ima sedam bodova, isto kao i nizozemski Vitesse na drugom mjestu koje vodi dalje. No, premierligaš u posljednjem kolu gostuje kod francuskog Rennesa koji je svakako prvi u skupini te im tamo treba pobjeda i dobar nastup Mure protiv Nizozemaca kako bi ostali u Europi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije