KARATE

Fantastična braća Kvesić odvela Hrvatsku i do momčadske bronce

Foto: Hrvatski karate savez
1/2
31.03.2019.
u 13:21

S pojedinačnim broncama Ivana i Anđela Kvesića te momčadskom broncom, u svojoj kolekciji europskih odličja osamostaljeni hrvatski karate sada ima 81 medalju - 17 zlata, 15 srebra i 49 bronci

Najbolji hrvatski karataši "pomeli" su momčad Ukrajine i osvojili treće mjesto u momčadskom natjecanju na 54. Prvenstvu Europe u karateu. Dečki su bili toliko uvjerljivi da borci koji su bili predviđeni za četvrtu i petu ploču (Enes Garibović i Ivan Martinac) nisu niti morali raditi jer sav su posao obavili momci s prve tri ploče. 

Meč s Ukrajincima briljantno je otvorio član splitskog Sokola Zvonimir Živković (9:0) na kojeg su se nadovezala dvojica  najboljih hrvatskih karataša, Anđelo i Ivan Kvesić koji se tako vraćaju kući sa ukupno četiri medalje, s pojedinačnim i momčadskim broncama. Teškaš Anđelo pobijedio je svog protivnika (Horuna) sa 2:0, a potom je poluteškaš Ivan dominantno dovršio posao (12:3), doveo je Hrvatsku u vodstvo od 3:0 pa za četvrtom i petom borbom u ovom meču nije bilo potrebe.

Takav raspored ploča postavio je šef izborničkog stožera Puljanin Dubravko Kolec u dogovoru s Danijelom Vučićem, klupskim trenerom braće Kvesić i Martinca (KK Hercegovina). - S obzirom da je Živković u repasažu jako dobro radio na prvoj ploči, za njega smo se odlučili i ovaj put i on je doslovce pomeo svog protivnika, pobijedio sa 9:0 prije isteka borbe.

Druga i treća ploča su bile standardne, braća Kvesić, borci koji uvijek i protiv svakoga idu na pobjedu i koji su bili naš najjači oslonac. I u ovoj borbi smo htjeli sve riješiti u prve tri borbe i u tome smo i uspjeli. A tako je bilo i protiv vrlo jakih reprezentacija Bosne i Hercegovine (3:0), Francuske (3:0) i u repasažu protiv Armenije (3:0) - opisao je Kolec dodavši da je tek malo sudačke preciznosti (ili pravednosti) u četvrtfinalnoj borbi protiv Turaka nedostajalo da hrvatska momčad nastupi i u finalu ovog Prvenstva.

- Jedna nepostojeća noga u glavu Anđela Kvesića, zapravo udarac u ruku, poremetila je tiječ meča. Nakon toga, nažalost, Garibović je pri svom vodstvu pri izlasku iz jednog klinča izašao i iz borilišta pa je izgubio diskvalifikacijom 0:8, a to je onda bio preveliki teret za Mrvičića. No, i s ovom medaljom dokazali smo da smo vrlo jaka momčad i da je ovo tek naš početak i da ćemo u godinama koje dolaze biti još konkuretniji - dodao je Kolec.

Osim spomenutih boraca (braća Kvesić, Živković, Garibović, Martinac) brončanu družinu činili su još i Ante Mrvičić i Stjena Štimac. Sa ove tri bronce, kolekcija hrvatskih karataških medalja na europskim prvenstvima popela se na 81, među kojima se nalazi 17 zlatnih, 15 srebrnih i 49 brončanih medalja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije