oproštaj od karijere

Federer će u paru s Nadalom odigrati zadnji meč u karijeri

Roger Federer
22.09.2022.
u 14:35

 

Švicarski tenisač Roger Federer u petak će odigrati zadnji meč u karijeri na Laver kupu u Londonu i to u paru sa svojim velikim rivalom Rafaelom Nadalom, objavili su organizatori u četvrtak.

Federer i Nadal će igrati protiv Amerikanaca Jacka Socka i Francesa Tiafoea čime će legendarni Švicarac zaključiti svoju sjajnu igračku karijeru u 41. godini.

Osvajač 20 grand slam naslova,, Federer je zamolio izbornika europske momčadi Bjorna Borga da ga prijavi samo za mečeve parova u obračunu reprezentacija Europe i Svijeta.

Osim njega i Nadala Europu će na Laver Cupu predstavljati Novak Đoković, Stefan Tsitsipas, Andy Murray i Casper Ruud, a Matteo Berrettini je u statusu zamjene.

Izbornik reprezentacije Svijeta John McEnroe je prijavio Felixa Auger-Aliassimea, Taylora Fritza, Diega Schwartzmana, Alexa De Minaura, Francesa Tiafoea i jacka Socka, a u svojstvu zamjene je Tommy Paul.

Na Laver Cupu svakog su dana na rasporedu tri pojedinačna meča i jedan dvoboj parova, s time da pobjeda u svakom meču prvog dana donosi jedan bod, drugog dana dva, a trećeg su u igri po tri boda. Pobjednička reprezentacija je ona koja prva uspije sakupiti 13 bodova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije