‘Auto moto street show Mostar 2016.’

‘Fićo busa’ suvereni vladar mostarskog ‘street show’ vikenda

24.05.2016.
u 07:00

Protekla subota i nedjelja, 21. i 22. svibnja, bile su vikend adrenalina za sve ljubitelje auto-moto sporta u Hercegovini, a i šire. Vrijeme je bilo naklonjeno organizatorima oba dana tako da je uspjeh ove manifestacije bio zajamčen. Mala je bila staza pomoćnog letjelišta u Kosoru kako bi se uz njezinu ogradu natiskali svi zainteresirani posjetitelji ‘Auto moto street showa Mostar 2016.’, natjecanja za motocikle i vozila. Napomenimo kako su ovo visokooktansko druženje u Mostaru organizirali Auto klub Hercegovina iz Mostara (inače licenciran prema SAMS-u) uz suorganizaciju motociklističkog kluba MK Team Mostar, BiH AMK i SAMS. U oba dana trajanja ovog spektakla moglo se vidjeti mnoštvo kvalitetnih utrka na 402 m u kategorijama motocikala i vozila, od kojih se utrka motocikala, održana u subotu po prvi put, bodovala za prvenstvo BiH. Bilo je za svakoga po nešto. Na svom su se našli i ljubitelji motocikala, ali i poklonici četverokotačnih vrsnih trkača, koji su u različitim vremenskim kategorijama jedan na jedan odmjeravali svoje vještine u za utrke dorađenim metalnim ljubimcima, piše Večernji list BiH. U poretku koji se boduje za prvenstvo BiH član mostarskog MK Team Mostar Leo Čerkez na svom BMW motociklu osvojio je treće mjesto u klasi 1000 kubika serija open. Dobre utrke pružili su članovi ovog kluba Gabrijel Martinović i Ante Karavić i za dlaku su ostali bez nagrade. Nakon motociklističkog dijela, prvog dana nastavljene su automobilističke utrke u svim klasama gdje se odmah dao naslutiti pobjednički potencijal vozila “fićo busa” Damira Ožegovića iz Srbije, inače auto kluba iz Apatina. Riječ je o prerađenom Zastavinu vozlu ‘fićo’ koji u sebi krije dva Hayabusa motora koji su ga i odveli do pobjede u oba natjecateljska dana.

Osim natjecateljskog dijela, organiziran je i čitav niz zabavnih sadržaja i eventa. Svojim vještinama i vratolomijama na motociklu posebno je zadivio najpoznatiji hrvatski “stunt racer” Dejan Špoljar. A ništa manje nije bio zabavan ni program Leona Vignjevića na BMX biciklu. Oba dana posjetitelji su mogli vidjeti i motocikliste na tzv. zidu smrti, koji su prkoseći sili gravitacije izazivali ovacije okupljenih. U nedjelju je održan i dB Drag Racing (natjecanje u glasnoći zvuka u automobilu) te Street Style (natjecanje u vizualnom tuningu vozila), a prikazani program nije nimalo zaostajao za trenutačnom svjetskom ponudom u ovom području. ‘Sexy car wash’ s ljepoticama i pjenom bio je jedan od popularnijih dijelova programa koji je dodatno podigao temperaturu na ionako vrelom asfaltu mostarske piste. Oba dana poslije utrka bio je organiziran bogat program za posjetitelje koji su do kasno u noć uz roštilj, pivo, sokove i glazbu DJ-eva sumirali dojmove prethodnih utrka. Druženje bi se nastavilo negdje do 22 sata. Posjetitelji kao i organizatori ističu kako je Mostaru i regiji potrebno više ovakvih događanja, a posjećenost i enormno zanimanje samo potvrđuju ovu tvrdnju. Do idućeg ‘street race showa’ u Mostaru još će dugo odzvanjati zvuk ‘metalnih beštija’ s piste u Kosoru.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije