NE ŽELE POLITIKU

FIFA ništa ne oprašta: Pokrenut postupak protiv Xhake, Shaqirija i FFS-a

Reuters/Pixsell
24.06.2018.
u 09:10

Krovna kuća svjetskog nogometa službeno je pokrenula disciplinski postupak protiv reprezentativaca Švicarske Granita Xhake i Xherdana Shaqirija zbog sumnje u političku pozadinu proslave pogodaka protiv reprezentacije Srbije, piše Klix.ba.

Podsjećamo, Srbije je u petoj minuti stigla u vodstvo pogotkom Mitrovića, ali su Švicarci u drugom poluvremenu golovima Xhake i Shaqirija stigli do velikog preokreta, prva tri boda na Mundijalu i pobjeda protiv Kostarike ih dijeli od osmine finala.

Ipak, proslave pogodaka spomenuta dva igrača izazvale su puno pažnje svjetske javnosti. Oba igrača su Albanci s Kosova, a zbog toga, pogodak su proslavili pokazujući orla kao simbol s albanske zastave. 

Također, FIFA je odlučila otvorili postupak i protiv Fudbalskog saveza Srbije (FSS) zbog novih političkih i uvredljivih poruka njihovih navijača, a moguće je da će postupak biti pokrenut i protiv Mladena Krstajića, također zbog izjava nakon utakmice.

FIFA je s 10.000 švicarskih franaka kaznila Srbiju zbog uvredljivih poruka u prvoj utakmici protiv Kostarike.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije