ISTRAGA

Financijska policija upala u Juventus, pod istragom i Pjanićeva razmjena

Miralem Pjanić
27.11.2021.
u 10:15

Financijska policija upala je danas u prostorije Juventusa, zbog navodne pronevjere 50.000.000 eura! "La Gazzetta dello Sport" izvještava da su predsjednik "Stare dame" Andrea Agnelli, potpredsjednik Pavel Nedved, bivši sportski direktor Fabio Paratici i još troje čelnika kluba pod istragom zbog navodnog lažnog financijskog obračuna.

Istraga se odnosi na dobit od transfera igrača i menadžerskih naknada tijekom sezona 2018/2019, 2019/2020. i 2020/2021.

Javno tužiteljstvo otvorilo je dosije nakon istrage o slučajevima kapitalne dobiti u Seriji A, a pod posebnom lupom je transfer u kojem je obavljena razmjena našeg asa Miralema Pjanića i Arthura Mela, bivšeg igrača Barcelone, iz 2020. godine, piše Gazeta, a prenosi Avaz.

- Inspektori jedinice ekonomsko-finansijske policije u Torinu, dobili su istrukcije da pronađu dokumentaciju i druge korisne elemente koji se odnose na financijske izvještaje kluba odobrene od 2019. do 2021. godine, a odnose se na kupovinu i prodaju prava na sportski učinak igrača i redovito sastavljanje financijskih izvješća. U ovom trenutku aktivnosti su usmjerene na utvrđivanje krivčnog djela lažne komunikacije kompanija i izdavanje faktura za nepostojeće transakcije, prema najvišem menadžmentu i rukovoditeljima iz oblasti financijskog i sportskog menadžmenta. Razmatraju se različite operacije transfera profesionalnih igrača i usluge koje pružaju neki agenti uključeni u relativne posrednike, piše u službenom priopćenju Javnog tužiteljstva u Torinu.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?