HRVATSKI VEZNJAK

Forma života! Kovačić nije zabio skoro tri godine, sada opet postigao eurogol

Reuters/Pixsell
07.12.2019.
u 18:38

Unatoč porazu Chelsea je ostao na četvrtom mjestu sa 29 bodova, iza vodećeg Liverpoola koji ima 43 boda, drugoplasiranog Leicestera sa 35 i trećeplasiranog Manchester Cityja sa 32. Everton je privremeno sa pretposljednjeg skočio na 14. mjesto sa 17 bodova

Čak smo 1033 dana čekali na pogodak Matea Kovačića kada je poentirao protiv Valencije u petom kolu Lige prvaka te postigao svoj prvijenac u dresu Chelseaja. Nismo morali dugo čekati na njegov drugi zgoditak, dapače, čekali smo čak stotinu puta manje. Samo deset dana nakon spomenute utakmice Mateo je sjajnim niskim i odmjerenim volejem s dvadesetak metara matirao Jordana Pickforda u dvoboju plavaca s Evertonom na Goodison Parku.

Nije mu pri odličnoj predstavi zasmetao ni zavoj na ruci kojeg je zadobio pri rukovanju s Johnom Terryjem poslije dvoboja s Aston Villom.

Ipak, ni Mateov pogodak, ali ni njegova odlična partija nisu bili dovoljni kako bi momčad Franka Lamparda uzela bodove, na gostovanju su izgubili rezultatom 3:1. Karamele su doživjele pozitivan šok nakon što je klub zbog katastrofalnih rezultata napustio Portugalac Marco Silva, a preuzeo ih privremeni strateg Duncan Ferguson.

Momčad iz Liverpoola je igrala neprepoznatljivo dobro, prvenstveno Dominic Calvert-Lewin koji je postigao dva pogotka, no i tijekom cijele utakmice nadigravao jučer očajni stoperski par plavaca - Kurta Zoumu i Andreasa Christensena.

Uz dva pogotka Calverta-Lewina jedan je dodao i Richarlison koji je tako najbolji strijelac Evertona sa šest pogodaka. Uz lošu obranu, Chelsea je imao i slab napad.

Glavne mlade nade, Abraham, Pulišić i Mount su u prvoj utakmici 18. kola djelovali izgubljeno na terenu, često gubili lopte, a dao se i primijetiti nedostatak maštovitosti, zapravo je jedino vezni red dobro funkcionirao. Kovačić i Kante su zaslužni zašto poraz plavaca nije bio i veće margine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?