UZBUDLJIVA ZAVRŠNICA

Francuzi pojačani s Nikolom Karabatićem nadigrali Španjolce

Foto: Reuters/Pixsell
1/2
19.01.2019.
u 20:16

Francuze, u čijim redovima je zaigrao i Nikola Karabatić, predvodili su Dika Mem i Ludovic Fabregas s po šest golova

U prvom susretu skupine I drugog kruga svjetskog rukometnog prvenstva u Njemačkoj i Danskoj, aktualni svjetski prvaci Francuzi su u Kölnu pobijedili Španjolsku s 33-30 (17-15) i barem privremeno preuzeli vodstvo na ljestvici. 

Francuska je bila bolja, premda su Španjolci u samoj završnici umalo izjednačili. 

Izabranici Didier Dinart su vodili od prve do zadnje minute, a u pojedinim trenucima imali su i šest golova prednosti (26-20). Španjolska je tek jednom uspjela izjednačiti, na 18-18, no tada je uslijedila serija 6-1 za vodstvo 24-19. Španjolska je tri minute prije kraja utakmice smanjila na dva gola zaostatka (32-30) i imala dva napada za minus jedan, no Cyril Dumoulin je upisao dvije važne obrane. Zanimljivo, bilo su to njegove jedine obrane na utakmici.  

Francuze, u čijim redovima je zaigrao i Nikola Karabatić, predvodili su Dika Mem i Ludovic Fabregas s po šest golova, dok je Vincent Gerard sakupio 11 obrana. Kod Španjolaca najefikasniji je bio Ferran Sole Sala s 11 golova.

Francuska sada vodi na ljestvici s pet bodova, Hrvatska je druga s četiri boda, dok je Njemačka treća s tri boda, no Hrvatska i Njemačka imaju po utakmicu manje. Španjolska je ostala četvrta s dva boda i gotovo bez izgleda za plasman u polufinale. Večeras se još sastaju Njemačka i Island. Hrvatska prvi susret u skupini I ima u nedjelju u 18 sati protiv Brazila. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije