Govorio i o Ronaldu

Galliani: Pirlo je bio trener i dok je igrao, a Ronaldinha nije bilo briga ko je protivnik

11.08.2020.
u 07:17

Pirlo je bez trenerskog iskustva imenovan za trenera Juventusa, a Galliani nije štedio riječi hvale za nekada fantastičnog veznog nogometaša Serije A.

"On je bio trener i dok je još uvijek igrao. Ako bih morao jednom riječju opisati Pirla onda bi to bilo - inteligentan. To je pridjev koji ga savršeno opisuje. Uvijek je učio. Proučavao je protivnike, stadione i mjesta na kojima igramo, situacije. Siguran sam da će biti odličan u Juvenutsu", rekao je Galliani i dodao:

"Imali smno mnogo igrača koji su prošli kroz klub i postali treneri. Cristian Brocchi, Leonardo, Andriy Shevchenko, Massimo Oddo, Jaap Stam, Giovanni Stroppa, Alessandro Nesta, Roberto Donadoni i čak bih dodao Roberta De Zerbija i Roberta D'Aversu. Ljudi se samo sjećaju Carla Ancelottija, Clarencea Seedorfa, Pippa Inzaghija i Gennara Gattusa, ali mnogo je onih koji su shvatili da je Milan prava škola nogometa."

Ipak postoji jedan bivši igrač Milana kojeg Galliani ne vidi kao trenera.

"Ronaldinho nije znao i nije ga bilo briga protiv koga igramo. Već narednog dana bi zaboravio. Činilo se kao da mu je protivnik potpuno nebitan. Ronaldo također nije proučavao protivnike. Sjećam se da je prije svoje druge utakmice za nas, protiv Siene, pojeo dva velika tanjira paste i onda je iskoristio pola kruha kako bi pojeo i sav sos. Ancelotti i ja smo mu rekli: 'Fenomeno, znaš da imaš utakmicu sutra, nemoj pretjerati'. On je odgovorio: 'Igrač koji će me čuvati zna da ima posla s Ronaldom, to je njegov problem.' Dobro, postigao je dva pogotka. Fenomen", rekao je Galliani.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?