Reprezentacija BiH

Gojak: Prvo riješimo Lihtenštajn, pa onda idemo po pobjedu u Armeniju

02.09.2019.
u 17:42

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se danas u Trening centru NSBiH u Zenici za start pripreme za predstojeće dvije utakmice kvalifikacija za europsko prvenstvo 2020. godine.

“Zmajevi” u četvrtak, 5. rujna na Bilinom polju u Zenici (20.45 sati) igraju protiv Lihtenštajna, a tri dana kasnije, 8. rujna (15.00 sati), protiv Armenije u gostima.

Dvadesetak minuta prije pres-konferencije, na kojoj su se u 17.00 sati novinarima obratili izbornik Robert Prosinečki i prvotimac zagrebačkog Dinama Amer Gojak, stigao je i prvotimac torinskog Juventusa Miralem Pjanić.

Prosinečki je objasnio kako golman slovenskog Maribora Kenan Pirić zbog ozljede neće doći te je umjesto njega pozvao golmana bh. prvaka Sarajeva Vladana Kovačevića. Bek Zoran Kvržić iz hrvatskog prvoligaša Rijeke, koji je također ozlijeđen, stigao je u Zenicu, ali neće biti spreman.

- Pirić je dobio potres mozga i on je u bolnici. Nismo mislili zvati Kovačevića, koji je trebao biti sa U21, ali sada je tu. Kvržić je također tu, ali ni on neće biti spreman. Elvis Sarić se također žali na ozljedu pa ćemo vidjeti što je s njim. Imamo dovoljno igrača i s njima ćemo odraditi ove dvije utakmice. Vjerujem da BiH može dobiti ove dvije utakmice - kazao je Prosinečki.

Oni je dodao kako je, zbog činjenice da Darko Todorović ne igra u njemačkom Kielu, pozvao Kvržića, jer ima iskustva i dobro je igrao u klubu na poziciji desnog beka, na kojoj je bh. tim deficitaran.

Na pitanje prati li igre Izeta Hajrovića, Marija Vrančića i Matu Jajala, Prosinečki je odgovorio kako sve prati.

-Pratim Dinamo. Evo, Gojak se s ovim golom vratio i ponovno je standardan - kazao je Prosinečki.

Dodao je kako mu je drago da je i golman Asmir Begović pronašao, azerbejdžanski Qarabag, klub gdje će braniti.

-Svjesni smo situacije u kojoj se nalazimo i da u ove dvije utakmice moramo uzeti šest bodova. Lihtenštajn je nešto lakši protivnik, ali svakog poštujemo. 

Želimo prvo riješiti Lihtenštajn pa onda, razmišljati o Armenij. Da i tamo pobjedimo - kazao je Gojak, koji je izrazio zadovoljstvo svojom formom.

Osim Kvržića, na večerašnjem treningu neće biti ni Muhameda Bešića i Denija Miloševića, koji stižu tek večeras.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije