pecara

Goran Sablić: Pametnim pristupom do nove pobjede

30.09.2017.
u 11:30

Nakon 20. rujna u Bijeljini u 1/16 finala Kupa BiH, danas slijedi novi dvoboj Široki Brijeg – Radnik, ovaj put u prvenstvu. U kupu su Širokobriježani slavili 1:0 pogotkom Stjepana Lončara i izborili ulazak u osminu finala. Sablić je na utakmici u Bijeljini izostavio iz igre J. Ćorića, Begonju, Menala, Čabraju, te Wagnera, koji ni danas neće konkurirati za nastup zbog obveza na trenerskom školovanju. Ali, na toj utakmici među boljima su bili upravo igrači s klupe: Kožul, Lončar, Ćorluka...Protiv Viteza bila je “druga pjesma”, pa gotovo nitko od igrača koji su počeli ili ulazili u igru nije pružio neku igru za pamćenje. Sve je djelovalo usporeno i bezidejno, ali i u takvoj igri Široki je osvojio tri važna boda.

Bez biranja utakmica

- Nismo protiv Viteza bili na uobičajenoj razini, onoj koja je bila na ostalim domaćim utakmicama (Sloboda 2:0, Čelik 4:0, Mladost 3:1 – pp). Nećemo praviti dramu zbog jedne slabe igre, ali ni tolerirati takav pristup ubuduće... Moramo biti puno odlučniji, agresivniji i kreativniji. Kvalitetu sigurno imamo, ali igrači ne smiju birati utakmice na kojima će se više ili manje zalagati. Pristup mora biti maksimalan i bez nonšalancije, bez obzira tko je s druge strane, rekao nam je jučer trener Širokog Brijega Goran Sablić i dodao:

- Nedavno smo u Bijeljini u kupu slavili 1:0. Ovaj put bit će nekih promjena u sastavu i postavci igre. Wagner ima obveza u trenerskoj školi, ostali su u konkurenciji. Baraban dobro radi i blizu je željenoj formi nakon oporavka od ozljede. Sljedeći tjedan igrat ćemo na Zadrinu turniru u Vukovaru. Baraban će tamo dobiti veću minutažu... Očekujem da bude od velike pomoći na dva uzastopna gostovanja protiv Krupe i Slobode...

Prigodno predavanje

S obzirom na sve, danas protiv Radnika očekivati je sastav: Bilobrk, Kožul, Matić, Barišić, Marković, D. Ćorić, J. Ćorić, Lončar, Menalo, Jurić, Čabraja (Zlomislić, Milićević, Ćorluka, Bralić, Ivanković, Grubišić, Begonja, Baša, Marić, Vukoja...):

- Koji god sastav bude igrao, tražit ćemo samo pobjedu. Radnik pak dolazi željan prekinuti niz slabijih rezultata,kaže Sablić.

Od puno ostalih novosti s Pecare, recimo da juniori na Blatu danas u 12 sati ugošćuju vodeće Sarajevo, dok nogometašice Širokog Brijega gostuju kod Slobode u Tuzli. U četvrtak su polaznici svih uzrasta Škole nogometa NK Široki Brijeg, njihovi treneri te nogometašice ŽNK Široki Brijeg nazočili predavanju o antidopingu koje su održali članovi Agencije za antidoping Olimpijskog odbora BiH na čelu sa Seadom Mulićem: Ovo je jedno u nizu predavanja. Prije dva mjeseca smo imali predavanje o pravilima nogometne igre. Seniori su antidoping predavanje imali ranije, a oni su testirani četiri puta u Europi, te metodom slučajnog odabira u Premijer ligi, rekao nam je šef Škole nogometa Toni Karačić. •

Uzdrmani Radnik gostuje kod Širokog Brijega. Bijeljinski klub nikako ne može prekinuti seriju loših rezultata.

- Široki ove sezone ima dobre rezultate i očekuje nas težak susret. Želimo odigrati što bolje na ovom gostovanju i pokušati iznenaditi protivnika. Neće biti nimalo lako, jer ove sezone mislim kako nitko nije odnio ni bod s Pecare, tako da i to pokazuje kako igra naš protivnik. Međutim, želim da naši momci odigraju maksimalno borbeno – rekao je Mladen Žižović. (ddr)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije