Jedna od glavnih osoba za organizaciju događaja u dvorani u Kölnu je iz BiH

Goraždanin Uzeir Hadžović, zvani Uzo, "čovjek za sve" u Lanxess Areni

storyeditor/2024-01-23/n1.png
N1
24.01.2024.
u 15:52

Europsko rukometno prvenstvo u Njemačkoj ulazi u završnicu, a i susreti polufinala i finala igrat će se u Lanxess Areni u Kölnu. Lanxess Arena godišnje organizira više od 200 događaja koje posjeti više od dva milijuna gledatelja, piše N1.

Ovaj je velebni sportski objekt bio i domaćin velikih sportskih natjecanja, a samo neka od njih su Svjetsko prvenstvo u hokeju na ledu, Svjetsko prvenstvo u rukometu, Final For EHF Lige prvaka, Final Four Eurolige. U Lanxess Areni je, podsjetimo, i košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine igrala utakmice grupne faze Eurobasketa 2022. godine.

I brojne su zvijezde održale svoje koncerte u ovoj areni: Shawn Mendes, Justin Bieber, Billie Eilish, Dua Lipa, Metallica, Beyonce, U2, Sting, Phill Collins i Elton Johna. Službena stranica Lanxess Arene, jednog od najboljih sportskih zdanja u Njemačkoj, objavila je zanimljiv video u kojem se vidi brzinska transformacija od dvorane u kojoj se igrao hokej na ledu do utakmica rukometnoga Eura.

No, ono što je zanimljivo je podatak kako je Uzeir Hadžović iz Goražda jedna od glavnih osoba za organizaciju događaja u dvorani koja je izgrađena prije gotovo četvrt stoljeća, a u čiju su gradnju uložena 153 milijuna eura, a zovu ga Uzo - čovjek za sve.

Ovog Goraždanina nitko ne zna kao Uzeira Hadžovića. Naime, cijela Lanxess Arena u Kölnu oslovljava ga s - Uzo. Uzo je već postao simbol popularne dvorane u Njemačkoj.

- Zovu me, kako se na njemačkome to kaže: "Mann für alle fälle" - odnosno "Čovjek za sve". Ima tu mnogo poslova koje obavljam. Radnog odijela se ne stidim. Kada obučem radno odijelo i zaštitne cipele, tada sam najsigurniji i osjećam se najbolje - kazao je svojedobno Hadžović za N1.

- Strast je najbolja riječ koja opisuje Uzu. On je sjajan čovjek. Tako strastven u poslu. On svoj posao radi punog srca. Ne samo umom nego srcem i dušom. On osjeća i voli ovaj posao. Radi ga sa 110% zajedno sa suradnicima - kazao je za N1 Carsten Heling, šef PR službe Lanxess Arene.

Kroz posao je Uzeir Hadžović upoznao svjetske zvijezde. Izdvojio je one koje su na njega ostavile sjajan dojam.

- Imao sam prigodu razmijeniti koju riječ s braćom Klitschko, potpuno su jednostavni, potom Heidi Klum. Baš sam iznenađen koliko je jednostavna. Kada je doručak, tu je sa svima. Ostavila je na mene pozitivan dojam - kazao je, među ostalim, za N1 Goraždanin - "čovjek za sve" Lanxess Arene.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?