Prva liga FBiH

Gošk i Goražde igraju za pobjedu i ostanak

14.05.2016.
u 11:00

Vodeći Zvijezda i Metalleghe idu na najteža gostovanja do kraja prvenstva, u Orašje i Gračanicu. Tko od njih “preživi”, ima se pravo nadati ulasku u Premijer ligu BiH. Nad obje su se utakmice nadnijeli stari, mrki oblaci.

Bolan poraz ‘labudova’

Naime, Orašje je 23. svibnja 2009. u zadnjem kolu izgubilo protiv Zvijezde 1:3 i ispalo iz Premijer lige, iako Gradačačanima bodovi “nisu trebali”.

“Labudovi” se više nikad nisu vratili u “elitu”, vjerojatno ni zaboravili taj poraz bolni i sudbonosni:

- Nisam bio na toj utakmici, ne znam ni rezultat. Mislim da u momčadi nemam nikoga tko je tada igrao. Mene i moje igrače danas zanima samo pobjeda i ništa drugo. A tko će biti prvak, Zvijezda ili Metalleghe, ne zanima me puno, kaže trener Orašja Mato Neretljak, i dodaje da mu je drago zbog sportskog rivalstva Orašana i Gradačačana, te da očekuje da će susret gledati 1500 - 2000 gledatelja. Tenzije i “debeli repovi” su i nad susretom Bratstvo - Metalleghe.

Jesenas je Metalleghe slavio 1:0, ali je nakon utakmice bilo “rata” u kojem je batine izvukao čelnik Bratstva (ujedno načelnik Gračanice) Nusret Helić, jer ga je na Mračaju nokautirao pomoćni trener Jajčana Ivan Marinović.

Hm, valjda će ovaj put biti sve mirno...

Mirnija završnica

Gošk i Goražde imaju po 36 bodova i još nisu osigurali ostanak. U međusobnom će dvoboju odlučiti tko je bolji i tko će imati mirniju završnicu.

Sloga se “specijalizirala” za favorite, a Bosna na Babovac stiže kao favorit. U susretu susjeda Branitelj - Čapljina favorita ne prepoznajemo. Branitelj je već ispao, ali ne mislimo da su njegovi igrači bez motiva.

Radnički gostuje kod “razvaljenog” Podgrmeča i gotovo je siguran pobjednik. Jedinstvu je susret protiv Rudara ili - ili. Tribine Pod borićima bit će pune i nositi Bišćane do pobjede i ostanka. Sve uspješniji Novi Travnik nije bez izgleda u gostima kod nemotiviranih Banovićana...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije