Važna pobjeda za tim iz Gabele

GOŠK u Bugojnu nadigrao Novi Travnik

GOŠK
05.03.2017.
u 19:39

U drugom susretu današnjeg programa 16. kola Prve lige Federacije GOŠK iz Gabele u Bugojnu je svladao Novi Travnik 4:1 (2:0). Pitanje pobjednika bilo je riješeno već u prvom poluvremenu u kojem su Gabeljani postigli dva pogotka, piše sportsport.ba. 

U 34. minuti kapiten GOŠK-a Miljenko Bošnjak iz slobodnog udarca pogađa za vodstvo svog tima, a u 45. minuti Mirsad Ramić matira domaćeg golmana Kovača po drugi put. Najbolju priliku za Novi Travnik u prvom poluvremenu imao je kapetan Ivan Rezdeušek koji je pogodio stativu gola Antonija Brkića.  

U drugom poluvremena borbena utakmica, ali bez pravih šansi u prvih desetak minuta. GOŠK do trećeg pogotka dolazi u 63. minuti preko Mišića, a samo sedam minuta kasnije Miličević smanjuje prednost na 3:1. 

Ipak, tu nije bio kraj golijade na ovom susretu, pa u 75. minuti Ramić po drugi se upisuje na popis strijelaca i na  semaforu je pisalo 4:1. Bio je to i konačan rezultat susreta, a GOŠK je ovom pobjedom došao do 28. boda, dok je Novi Travnik ostao na posljednjem mjestu s pet osvojenih bodova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije