SP U RUKOMETU

Gotovo je! Danci deklasirali Hrvate, pakiraju kofere i odlaze iz Egipta

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/3
Autori: Hina, Eva Grgić
25.01.2021.
u 22:11

Kraj za Hrvatsku. Danci nisu imali milosti i zaustavili su i na putu do četvrtfinala. Dalje prolazi Katar, a Hrvatska nakon poraza 38:26 mora dignuti glavu, naći novoga izbornika i okrenuti se kvalifikacijama za OI

Hrvatska rukometna reprezentacija nije se uspjela plasirati u četvrtfinale svjetskog prvenstva u Egiptu nakon što je susretu posljednjeg kola drugog kruga izgubila od Danske sa 26:38 (15:17).

Hrvatskoj je za prolaz igrala samo pobjeda, no upisala je težak poraz pa uz Dansku dalje ide i Katar.

Nakon što je neočekivano izgubila od Argentine, hrvatska reprezentacija se našla u teškoj situaciji. Tračak nade se pojavio nakon što je Katar pobijedio Argentinu (26:25) i "Kauboje" ostavio u igri za prolaz. Računica je bila jasna, pobjeda protiv aktualnih svjetskih prvaka osiguravala je prolaz.

Danska je i prije zadnjeg kola bila sigurno prva, pa je izbornik Nikolaj Jacobsen mogao odmarati udarne snage. Posebice nakon što je dio igrača među kojima je i Mikkel Hansen obolio od crijevne viroze. No, niti to Hrvatskoj nije pomoglo. Hrvatska je bolje otvorila utakmicu, no sredinom prvog dijela Danska je izjednačila, a potom do poluvremena bila u stalnom vodstvu. U napadu su bili jako dobri, no velikih problema su imali u obrani što potvrđuje i 17 primljenih golova.

Nažalost, svjetski prvaci su u nastavak susreta ušli silovito i serijom 6-0 pobjegli su na velikih 23:15. U 41. minuti pobjegli su na velikih +10 (27:17) i priča je bila završena.

Hrvatska se raspala i bilo je samo pitanje s koliko će razlike Danci slaviti. Na koncu je završilo 26:38. Dance su do pobjede predvodili Emil Jakobsen s osam, Jacob T. Holm sa šest, te Nikolaj Oris Nielsen s pet golova, dok su u hrvatskim redovima najefikasniji bili Marino Marić sa šest, te Igor Karačić s pet golova.

Danska će u četvrtfinalu igrati protiv Egipta, dok će Katar na noge Šveđanima.  U preostala dva četvrtfinala sastaju se Španjolska i Norveška, te Francuska - Mađarska.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?