ČEKAJU TOMAŠEVIĆA

Grad Zagreb želi srezati troškove, a bili smo gledaniji i od najpoznatijih na svijetu

pavlek
PIXSELL
23.10.2021.
u 10:26

Direktor utrke Vedran Pavlek prilično je smireno primio informaciju da će novo gradsko vodstvo ozbiljno rezati sredstva kojima je Grad Zagreb sufinancirao Snježnu kraljicu, natjecanje Svjetskog skijaškog kupa na Sljemenu.

– Još čekamo termin sastanka s gradonačelnikom koji bi se trebao dogoditi početkom studenog. Čitamo da financijska situacija nije idealna, ali vjerujemo da ćemo naći zajednički jezik. I mi kao organizatori u nekoliko zadnjih godina preslagivali smo koncepciju i spremni smo na dodatne uštede. Da naš fokus primarno bude na vrhunskom TV prijenosu, pripremi staze i sportskim rezultatima, a riječ je o natjecanju koje će biti i važna utrka za broj hrvatskih skijaša na ZOI u Pekingu.

 | Autor :

Bi li se Snježna kraljica mogla održati bez gradskih sredstava?

– Teško, kao i sve ostale sportske priredbe. No nemojte zaboraviti da su u našem proračunu dvije trećine komercijalni prihodi, a da su u zlatna vremena, dok je još Ivica skijao, bila i više od 75 posto. Grad je nama i dalje jako važan partner jer je i vlasnik i upravitelj skijališta na Sljemenu.

Gdje organizatori vide još prostora za uštedu jer ipak je riječ o natjecanju na koje dolaze svi najbolji skijaši? A među natjecanjima koja Grad podržava još je samo Croatia Rally.

– Pokušat ćemo, imamo još neke mogućnosti. Inače, ove godine smo dugo radili na koordinaciji startnih vremena kako bismo imali što veću gledanost. A ono na što smo posebno ponosni jest da smo prošle godine bili najgledanija ženska utrka u Svjetskom kupu. Štoviše, bili smo i gledaniji od muškog spusta u Kitzbühelu – ističe Pavlek. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?