Oglušili se o naredbu UEFA-e

Gravina: Završetak Serie A u rujnu ili listopadu je realnost.

06.04.2020.
u 12:40

Niti tjedan dana nakon što je UEFA najavila da bi belgijski klubovi mogli biti izbačeni iz europskih kupova zbog odluke njihove lige da suprotno naputku UEFA-e proglasi kraj sezone 2019/20 i prvaka po situaciji koja je na ljestvici bila u trenutku prekida sezone zbog pandemije koronavirusa, te samo dan nakon što je UEFA-in predsjednik Aleksander Čeferin objavio da se sva prekinuta prvenstva moraju završiti do 3. kolovoza, Talijani najavljuju svoju pobunu.

Predsjednik Talijanskog nogometnog saveza Gabriele Gravina je za talijansku nacionalnu radio-televizijsku kuću RAI izjavio da je završetak Serie A, kojoj je preostalo još 12 kola, u rujnu ili listopadu realnost. 

Razlog zbog kojeg se u talijanskom nogometu ne osvrću na planove UEFA-e je to što Italija najgore stradava od koronavirusa, kojim je tamo zaraženo oko 100 tisuća ljudi, dok ih je više od 16 tisuća umrlo. Zato su Čeferinov plan o neodgodivom ljetnom kraju prekinute sezone Talijani produljili do jeseni. 

"Jedini pravi način da prebrodimo ovako kritičnu situaciju je da ove godine završimo natjecanja sezone 2019/20 kako god možemo. S obzirom na situaciju u Italiji, naši raniji planovi da s nogometom nastavimo u svibnju ili lipnju zvuče prilično nerealno. Nastavak Serie A do rujna ili listopada je već daleko realnija mogućnost. To je i način da se izbjegne ugrožavanje ne samo ove, nego i sezone 2020/21", objasnio je Gravina.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?