Košarka: Liga 12

Grčevita borba za ostanak između Varde i Radnika

košarka
21.01.2016.
u 07:00

Šest kola prije kraja Lige 12 prvenstva najboljih bh. košarkaša, vodeći dvojac Kakanj i Spars s po 13 pobjeda i po 3 poraza osigurao je drugi krug natjecanja, tzv. Ligu 6 za prvaka, a vrlo blizu tom cilju su i Mladost iz Mrkonjić Grada koja ima dvije pobjede manje, te Leotar i Široki koji su svojim najbližim pratiteljima Slobodi i Studentu odmakli 3 pobjede.

Slobodi i Studentu treba čudo

Premda teorijski Tuzlaci i Mostarci, koji dijele 6. i 7. mjesto, mogu izboriti 5. mjesto, realno je bodovni zaostatak velik i bilo bi uistinu pravo čudo ako bi se još neki klub umiješao i pomutio sadašnji poredak na ljestvici. Upravo u sljedećem kolu vidjet će se što mogu Sloboda i Student. Tuzlaci će ugostiti Širokobriježane, dok će Student biti domaćin Sparsu. Kako je situacija na vrhu poprilično jasna, preostali klubovi, osim posljednjeg, igrat će Ligu za ostanak. Samo će posljednja momčad na ljestvici izravno napustiti prvoligaško društvo, a njoj će se pridružiti još dvije najlošije momčadi iz Lige za ostanak.

Borba Radnika i Varde

U najlošijoj poziciji nalazi se BN Basket Radnik iz Bijeljine koji se sa samo 3 pobjede nalazi na posljednjem mjestu. Momčad iz Bijeljine u sljedećem kolu ugošćuje konkurenta u borbi za ostanak Vardu iz Višegrada. Višegrađani imaju jednu pobjedu više od BN Basket Radnika i u nastojanju da pobjegnu s dna ljestvice nedavno su angažirali novoga trenera te doveli iskusnog Dragu Karalića. U prvom njihovu ovogodišnjem susretu u Višegradu Varda je ostvarila pobjedu od 4 poena prednosti (64:60), koju će igrači iz Bijeljine nastojati nadoknaditi. Ispred BN Basketa i Varde nalazi se skupina klubova ( Zrinjski, Građanski Bobar, Bošnjak, Sloboda, Student) koja može imati relativno miran nastavak natjecanja jer su stekli veliku prednost. Iza njih Varda ima zaostatak od 3 pobjede, dok posljednji Radnik zaostaje 4 pobjede.
Kako se ušlo u posljednju četvrtinu prvenstva BiH, klubovima sa sredine ljestvice ostaje vremena za uigravanje i snaženje momčadi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije