Mirko Marić

Gruđanin prešao u Monzu, Osijeku rekordan iznos

Autori: , Vecernji.ba
09.08.2020.
u 20:40

Silvio Berlusconi i Adriano Galliani zajedno su stvorili veliki Milan, njihova tri desetljeća na San Siru pamtit će se kao najslavnija u klupskoj euri. Nakon što su rossonere prepustili drugima, prihvatili su se još jednog izazova.

Preuzeli su Monzu, klub koji postoji 107 godina, ali nikada nije igrao u Serie A. Prvi korak prema cilju ostvaren je nakon što je ove sezone osiguran povratak u drugoligaški rang nakon čak 20 godina provedenih u nižim ligama, a već u sljedećoj planira se konačni iskorak.

Monza će Serie A napasti golovima Mirka Marića kojeg je Osijek prodao za rekordan iznos u klupskoj povijesti – 6,5 milijuna eura uz postotak od idućeg transfera. Interes talijanskog drugoligaša za najboljeg strijelca bijelo-plavih traje već neko vrijeme, doduše činilo se kako su ispali iz utrke za potpis nakon što su se u nju uključili Glasgow Rangersi, kijevski Dinamo i turski Fenerbahçe. Međutim, Berlusconijev klub, iako po imenu autsajder u ovom društvu, dao je ponudu koju trofejna konkurencija nije mogla pratiti.

Monza je novcem potvrdila velike ambicije ovog ljeta i, prije posla s Osijekom, već su potrošili osam milijuna eura na pojačanja, a za najboljeg strijelca bijelo-plavih isplatit će najveću odštetu u klupskoj povijesti. Berlusconi ima iskustva s predstavljanjem zvučnih pojačanja pa je i Marićev transfer odradio sa stilom – po njega je poslao svoj privatni zrakoplov. Hrvatski nogometaš i potencijalni reprezentativac u Italiju je stigao kao prava zvijezda, a njegov dolazak praćen je i u prijenosu Facebook stranici posvećenoj klubu. Pred novinare koji su ga čekali u milanskoj zračnoj luci izašao je ogrnut šalom novog kluba uz standardni nastupni govor.

– Sretan sam što sam ovdje. Želim pomoći klubu da izbori Serie A – kazao je.

Liječnički pregled zakazan je za subotu, a onda slijedi i službeni potpis kojim će se zaključiti rekordni posao u povijesti dvaju klubova. (gđ)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije