Premijer liga

Gruđanke i dalje na čelu, kod rukometaša vodeći Čelik

Rukometaši
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL
25.11.2014.
u 09:49

Vrijedne pobjede u gostima ostvarile su ekipe Zrinjskog i Izviđača

Kontinuirani i predani rad koji se već više godina njeguje u rukometnom klubu Grude ove godine, kako stvari stoje, najbolje dolazi na vidjelo. Aktualni lider prvenstva HŽRK Grude Autoherc juri prema naslovu jesenskog prvaka, a kako sada stvari stoje, Gruđanke kao hit prvenstva prometnule su se u najvećeg favorita Premijer lige BiH.

Pohvale bihaćkih medija

U okviru osmog kola, Gruđanke su demonstrirale moć nad rukometašicama Bihaća i pobijedile ih na njihovom terenu. Završilo je 21:41. I bihaćki mediji u sportskom dijelu bave se ovom utakmicom i pišu kako su djevojke pokazale dobru igru, ali protiv raspoloženih i uigranih Gruđanki jednostavno se nije moglo učiniti ništa učinkovito.

- Gruđanke koje su u ovaj susret ušle kao veliki favorit, bez problema su došle do sedme pobjede u ovom dijelu prvenstva - javljaju tamošnji mediji. Odmah na početku stvorile su značajnu prednost koju su boljom igrom održale do kraja poluvremena.

- Razlika u kvaliteti i organizaciji igre vidjela se već u 15. minuti prvog poluvremena kada su rukometašice iz Gruda vodile 11:2. Ova razlika rasla je do poluvremena na 17:5, što je i prije odmora upućivalo na to kako će završiti ovaj susret - objavila je Radiotelevizija USŽ-a, što dovoljno govori o trenutačnoj igri koju Gruđanke prikazuju.

Borba za jesensku titulu

Tijekom drugog poluvremena odnos snaga na terenu ostao je isti, a sve je završilo s prednošću od 20 golova razlike u korist Gruđanki. Ovom pobjedom grudske djevojke su ostale vodeće na ljestvici, dok Bihaću predstoji borba za očuvanje premijerligaškog statusa. Kod Gruđanki najuspješnija je bila Kornelija Klinac sa 16 pogodaka, a uz nju su pogotke zabijale i Ana Prusina (11), Karla Glavaš (5), Ana Marija Šimić (4), Anita Azinović (3) i Klara Mikulić (2). Uz uspješne Gruđanke igrale su: Lokomotiva - Ilidža 18:22, Mira - Izviđač 22:23, Borac - Zrinjski 24:38, Katarina - Vrbas 30:28, Krivaja - Goražde 39:29. Na ljestvici vode Grude s 21 bodom, slijede ih Ilidža i Katarina s po 18 bodova s tim da Katarina ima utakmicu manje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?