“Grijeh” je ne doći u dvoranu Bili brig

Gruđanke već večeras mogu osigurati naslov

Grude, 7.2.2016. Humanitarna utakmica
09.04.2016.
u 11:00

Čelnici HŽRK Grude Autoherc trude se “nabildati” ozračje uoči večerašnjeg derbija protiv jedinih preostalih suparnica u borbi za naslov prvakinja BiH, Jedinstva Adler iz Tuzle. Pogled na ljestvicu i ostale okolnosti uoči utakmice ne nude gotovo ni mrvu neizvjesnosti ni dramatike, jer Gruđanke bježe Tuzlankama “svemirskih” 15 bodova (Grude Autoherc 48 bodova, Jedinstvo Adler 33), a do kraja prvenstva ostalo je samo šest kola.

Pušu na hladno

Ipak, u grudskom taboru pušu i na hladno, željni što prije osvojiti naslov. Prošle subote u 15. kolu Gruđanke su se na Ilidži riješile pratnje istoimene domaće ekipe, pobijedivši s uvjerljivih 34:18. Po našoj procjeni ni Tuzlanke nisu ništa kvalitetnije od Ilidžanki, pa se nekako podrazumijeva još jedna lagana pobjeda djevojaka trenerice Zlate Zubac. Svih 16 prethodnih u aktualnom prvenstvu bile su uvjerljive, što se vidi po statistici. A ona kaže: Gruđanke pobjeđuju s prosječno 14 pogodaka razlike:

- Utakmice kao što je ova večeras u Grudama i u cijeloj Hercegovini su rijetke. Ne dijele se svakodnevno naslovi prvaka. Ako ga večeras osvojimo, oprezan je Zoran Trlin, predsjednik, ali i “katica za sve” u HŽRK Grude Autoherc:

- Svi misle da smo dovoljno jaki da lako svladamo Jedinstvo, te do kraja prvenstva “pometemo” i sve ostale suparnice. U klubu ne razmišljamo tako, nego se pokušavamo usredotočiti na prvog protivnika. Neki nas pitaju možemo li osvojiti prvenstvo bez izgubljenog boda. Ma, ne opterećujemo se naganjanjem nekakvih rekorda. Recimo, u 18. kolu gostujemo kod Mire u Prijedoru, koja je okupila jaku i respektabilnu ekipu. Osim toga, teško je cijelu sezonu držati jednako visoku motivaciju...

U grudskom taboru zadovoljni su činjenicom što prvi put ove sezone imaju na raspolaganju sve igračice. Nema bolesnih, ozlijeđenih niti nespremnih:

-Nadam se da će tribine dvorane Bili brig biti dobro popunjene i da će gledatelji imati prigodu zapljeskati našim djevojkama na drugom uzastopnom naslovu prvaka, kaže Trlin.

I mi tako mislimo, jer sestre Gudelj, Milas, Marić, Čutura, Braćić, Mikulić, Prusina, Azinović, Leko i ostale rukometašice sigurno neće propustiti pruženu prigodu. Ne samo ovu, nego i onu u Kupu BiH, koji su također osvojile lani, a ove godine već su izborile nastup u polufinalu.

TV prijenos

Večerašnji derbi susret čitavoga prvenstva Grude Autoherc - Jedinstvo Adler igra se u 18 sati. Susret se izravno prenosi na City TV. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?