ženski rukomet

Grude i Trešnjevka za obitelj Plavčić

03.02.2018.
u 12:55

Godinama uoči početka nove sezone rukometašice HŽRK Grude igraju humanitarne utakmice, pa će to učiniti i ovaj put. Na to je navikla i grudska publika, tako da spomenute utakmice ispune tribine bolje od “običnih” utakmica. Jer, već po tradiciji, utakmice dođu pogledati i gledatelji iz susjednih hercegovačkih općina, te Imotskog i Vrgorca u Dalmaciji.

Prodali 5000 ulaznica

Prije tri godine susret protiv Lokomotive Zagreb do vrha je ispunio tribine dvorane Bili brig. Tada je prodano više od 5000 ulaznica, što je rekord svih vremena za neku sportsku priredbu u ovom gradu. Protivnice Gruđanki u pravilu su atraktivne rukometne ekipe iz Hrvatske, pa su uz Lokomotivu dolazili Split, Dugo Selo i Trešnjevka, koja u Grude stiže drugu godinu uzastopno (lani je prihod išao domu “Marija, naša nada” u Širokom Brijegu, koji skrbi o djeci s poteškoćama u razvoju s područja Zapadnohercegovačke županije). Ove godine, na prijedlog i uz pomoć Ljube Grizelja, načelnika općine Grude, humanitarno djelovanje prijeći će županijske granice. U okviru humanitarne akcije “Pomozimo obitelji Plavčić”, u organizaciji Udruge građanki Grahovo iz Bosanskog Grahova, prihod je namijenjen obitelji Viktora Plavčića, samohranog oca petorice malodobnih sinova, rođenih 2001., 2005., 2007., 2008. i 2013. godine.

Teški uvjeti

Obitelj živi u vlažnom i neprimjerenu prostoru, u samo jednoj prostoriji, u kući koju je potrebno adaptirati (gradnja spavaonice, kupaonice, žbukanje, sanitarije...). Uz ulaznicu za utakmicu 11. veljače po cijeni od 5 KM, zainteresirani mogu uplatiti i donacije na račun: 3381502200285820 – Unicredit banka, sa svrhom “Pomoć obitelji Plavčić”, ili donacijom građevnog materijala:

- Akciju smo tek jučer (petak) započeli. Ne sumnjamo u uspjeh, jer uspjeha je bilo i prethodnih godina. Uz Grude, ulaznice će se od danas prodavati u ostalim općinama županije (Široki Brijeg, Ljubuški, Posušje), te u općinama Hercegbosanske županije. U akciju će se promidžbeno uključiti radiopostaje Livno, Grude i ostale iz obiju županija. U njihovom će programu sudjelovati žene iz Udruge građanki “Grahovo”. Samoj će utakmici nazočiti i djeca iz obitelji Plavčić. Uoči utakmice održat će se tiskovna konferencija na kojoj će sudjelovati načelnik općine Grude Ljubo Grizelj, predsjednica udruge “Grahovo”, Danka Zelić, te predstavnici HŽRK Grude, rekao nam je Zoran Trlin, predsjednik HŽRK Grude, s puta u Tivat u Crnoj Gori, gdje će grudske rukometašice odigrati dvije prijateljske pripremne utakmice protiv rukometašica Tivta.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije