Druga liga FBiH - jug

Grude osvojile bod, ali je budućnost kluba potpuno neizvjesna

15.11.2016.
u 09:00

Ekipa “Večernjeg lista” provela je vikend na stadionu Elić Luka u Grudama gdje su igrali kadeti, juniori, zatim seniori HNK Grude. U ukupno tri utakmice osvojena su tri boda, a prikazana igra izgleda puno bolje od opće situacije.

Kadeti i juniori kao primjer

Prva utakmica bila je ona kadeta koji su protiv Čapljine odigrali jako dobrih 2:2. - Završili smo negdje oko sredine ljestvice među 15 ekipa i možemo biti zadovoljni igrom. Istaknuo bih da mi je najvažnije da ova djeca izrastu u dobre ljude. A sadašnje njihovo ponašanje sugerira da će tako i biti. Na terenu pokazuju odgovornost, srčanost i entuzijazam te mogu biti zadovoljan njima, govori nam trener kadeta i juniora Miro Primorac. Nakon kadeta igrali su juniori te su u jednoj čvrstoj utakmici protiv vršnjaka iz Čapljine remizirali. Završilo je 1:1. Dan kasnije igrali su seniori. Velik broj igrača iz proteklih godina nedostaje. Ipak, protiv livanjskog Troglava i ova mlada, ali ambiciozna ekipa pokazala je zube. Završilo je 1:1, a ono što posebno vrijedi izdvojiti su navijači Troglava. Hladno grudsko poslijepodne kojem je dojam pojačavala bura na čistini stadiona Elić Luka navijači su zagrijali, što pjesmom što plesom, u znak podrške svojoj momčadi. Zaštitari na stadionu i sigurnosne ekipe vraćali su u vrijeme kad se u Grudama igrao premijerligaški nogomet, a tribine su bile toliko ispunjene da je uvijek postojala bojazan da bi među navijačima moglo zaiskriti. Ovog vikenda i nije moglo jer je na tribinama bila tek nekolicina najzagriženijih grudskih navijača i ljubitelja nogometa. Na lošem travnjaku i u sumornom ozračju kakvo uzrokuje neizvjesnost oko budućnosti kluba Mario Mikulić Pavo doveo je Grude u vodstvo i popravio svoju statistiku najboljeg strijelca kluba. Izjednačio je Pero Čolak i obje ekipe osvojile su zasluženi bod. Za Grude su nastupili Bilić, Mlinarević, Logara, Ančić, Ljubić, Erkapić, Glavaš, Gašpar, Mikulić, Braćić, Palac, Boban, Pandžić, Mikulić, Penava i Ivanković. Za Troglav, koji je polusezonu završio kao sedmi, nastupili su Bučo, Barać, Krivić, Hadrović, Krišto, Omazić, Čačija, N, Velić, M. Velić, Vukoja, Čolak, Ćosić, Delić i Kovač.

Završili na 11. mjestu

Nakon utakmice situaciju u klubu prokomentirali smo s trenerom Zoranom Bubalom kojem je ovo najteža sezona otkad je u klubu. - Mi u posljednje vrijeme rijetko trenirano, posljednjih 20 dana nitko i ne trenira. Puno igrača iz proteklih godina nedostaje. Praktički, nismo ni mislili početi sezonu, nego smo se dan prije utakmice s Posušjem okupili. Završili smo sezonu na 11. mjestu i daleko je to od igre, primjerice, prošle sezone kad smo bili 3. Ali, u ovoj situaciji svakako možemo biti zadovoljni ovim bodom. Sreća je opet što nismo na dnu ljestvice. Pogledajte teren, ozračje u klubu i oko njega i bit će vam jasno da je u ovakvim teškim uvjetima pružen maksimum, iskren je trener Bubalo. Prema insajderskim vijestima iz kluba, sigurno je da će iduće sezone na okupu biti mlađi naraštaji, a što se tiče seniora, teško je bilo što precizirati. Također, postoji velika mogućnost da će se tražiti nova kadrovska rješenja na čelu kluba.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije