trener iznenadio

Guardiola objavio: Bliži mi se kraj karijere, moj oproštaj je počeo

Guardiola
Guliver Image/Getty Images
03.01.2017.
u 09:40

"Bit ću u Cityju tri sezone, možda više, ali bližim se kraju svoje trenerske karijere. Ne planiram na klupi biti do 60. ili 65. godine. Osjećam da je proces mog oproštaja već počeo." objavio je 45-godišnji trener

Šokirao je ponašanjem i izjavama nakon pobjede njegovog Cityja nad Burnleyem (2:1), a sada je jasno i zašto. Odnosno, ono što je rekao poslije utakmice BBC-u, u fokus je gurnuo ono što je prije meča izjavio NBC-u:

"Bit ću u Cityju tri sezone, možda više, ali bližim se kraju svoje trenerske karijere. Ne planiram na klupi biti do 60. ili 65. godine. Osjećam da je proces mog oproštaja već počeo." objavio je 45-godišnji trener, kojeg se smatra najboljim na svijetu i koji je nakon vođenja Barcelone i Bayerna, prošlog ljeta preuzeo Manchester City, prenosi Index.hr. 

Za četiri godine u Barceloni osvojio je 14 trofeja, među kojima se ističu tri naslova prvaka Španjolske i dva prvaka Europe. Nakon toga uzeo je godinu pauze, poslije čega preuzima Bayern i u tri godine osvaja jednako toliko njemačkih naslova, ali u Ligi prvaka ne uspijeva doći dalje od polufinala.
 
Guardiola u Cityju, koji je daleko najveći izazov u njegovoj trenerskoj karijeri, ni blizu nije uspješan kao na prethodnim gažama i nakon polovice prve sezone u Engleskoj, očito je da će se boriti za mjesto koje vodi u Ligu prvaka, a ne za naslov prvaka, jer vodeći Chelsea mu nakon 20 kola bježi sedam bodova i ima utakmicu manje. 
 
To objašnjava njegovu nervozu nakon spomenute utakmice, zbog čega je novinar koji ga je intervjuirao ostao zabazeknut. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije