UOČI LATVIJE

Gvardiol: U tjedan dana sam s Pepom puno naučio, Majer: Kovačeva disciplina mi paše

gvardiol i Majer
Goran stanzl/PIXSELL
05.09.2023.
u 17:43

Vatreni će prvo u petak 8. rujna u Rijeci na Rujevici igrati protiv reprezentacije Latvije, a zatim će 11. rujna u Jerevanu gostovati kod reprezentacije Armenije

Hrvatska nogometna reprezentacija ispred sebe ima dva nova izazova u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo koje se iduće godine održava u Njemačkoj.

Vatreni će prvo u petak 8. rujna u Rijeci na Rujevici igrati protiv reprezentacije Latvije, a zatim će 11. rujna u Jerevanu gostovati kod reprezentacije Armenije.

 

Vrijedi podsjetiti da je Hrvatska u prve dvije utakmice kvalifikacija osvojila četiri boda. U prvom kolu Hrvatska je u Splitu protiv Walesa odigrala neriješeno 1:1, a u drugom kolu su naši reprezentativci na gostovanju u Turskoj ostvarili vrijednu 2:0 pobjedu.

Trenutno se Hrvatska nalazi na trećem mjestu skupine D uz ta spomenuta osvojena četiri boda, no momčadi koje su ispred njih su odigrale više utakmica; prvoplasirana Turska je osvojila devet bodova u četiri odigrana susreta, a drugoplasirana Armenija šest bodova u tri odigrana susreta.

 

Danas su pred medije na tiskovnoj konferenciji u hotelu Sheraton izašla dva reprezentativca koja igraju u obrani, Joško Gvardiol i Lovro Majer.

- Osjećaj je isti. Velika je privilegija biti član hrvatske reprezentacije. Uvijek puni energije dolazimo na okupljanje. Nažalost, zadnji put sam morao zbog ozljede i operacije napustiti reprezentaciju, ali sretan sam što sam opet tu - rekao je Joško Gvardiol o novom okupljanju.

- Moramo ući u utakmicu maksimalno ozbiljno i ostvariti pobjede i u ponedjeljak i u petak - prokomentirao je Gvardiol nadolazeće susrete, a prokomentirao ih je i Majer:

- Mislim da neće biti laka utakmica. Više nije lagano igrati ni protiv jedne reprezentacije. Očekujemo da će se braniti, ali vidjet ćemo. Prije svega moramo biti ozbiljni i ne smijemo podcijeniti Latviju.

- Pružila mi se prilika za transfer u Wolfsburg. Priča i projekt su bili dobri, i imao sam želju za novim iskorakom. Sad ide prvi dio prilagodbe i smatram da će sve to biti još bolje - prokomentirao je Majer svoj transfer iz Rennesa u Wolsburg, pa prokomentirao i rad pod bivšim hrvatskim izbornikom Nikom Kovačem:

- Niko je bio jedan od glavnih razloga. Za mene je osobno dobra stvar što traži disciplinu, za mene je to dobra stvar jer nikad nisam imao problema s tim i to će me dići na novu razinu.

A svojeg novog trenera, velikog Pepa Guardiolu, je prokomentirao i Joško Gvardiol.

- Puno sam puta rekao da mi je velika čast raditi s Guardiolom. Nažalost, nije ga bilo dva tjedna jer je imao problema s leđima, ali u onih tjedan dana što smo surađivali sam jako puno naučio.

- Oduvijek mi je san bio igrati u Premier ligi. Nakon prošle sezone u Leipzigu sam shvatio da sam spreman za korak više. I nikad ne znaš hoće li se ponovno otvoriti ta prilika. Mateo je tu uz mene i nadamo se da ćemo ostvariti uspjehe s momčadi koji su bili tu i prošle sezone.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije