Dominacija Bilih

Hajduk na krilima Ohandze srušio Norvežane

Mijo Caktaš
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
06.08.2015.
u 21:08

Hajduk je odigrao još jednu sjajnu europsku utakmicu. U Norveškoj je s 2:0 pobijedio Strømsgodset i tako s ukupnih 4:0 izborio četvrto pretkolo Europske lige.

Hajduk se od početka postavio dosta čvrsto, više razmišljajući kako ne primiti, nego kako dati gol, a takva je igra rezultirala s jako malo prilika u prvih 45 minuta.

Tek vrijedi izdvojiti 33. minutu kada je nakon ubacivanja Vilsvika s desne strane u sredini glavom pucao Olsen, ali na sreću bijelih bio je neprecizan.

Nastavak utakmice ipak je donio puno više uzbuđenja, međutim nisu stvari za Hajduk izgledale dobro u 53. minuti kada je zbog drugog žutog kartona igru morao napustiti Nižić.

Iako s igračem manje, Hajduk je samo dvije minute kasnije poveo. Ohandza je iskoristio grešku Hoibratena, došao je do ruba šesnaesterca, a onda podvalio loptu za Caktaša, koji bez problema matira Pettersena za svoj četvrti gol sezone u Europi.

Najopasniji domaći igrač u nastavku bio je Storflor koji je u igru ušao u 61. minuti. U 67. minuti njegov je pokušaj u posljednji trenutak blokirao Milović, a samo dvije minute kasnije pucao je pokraj gola.

Ako se domaćin i nadao da nešto može u završnici, to je palo u vodu u 77. minuti kada je Vlašić dao loptu u prostor za Ohandzu. Kamerunac je na 18 metara dobio duel protiv braniča domaćina, sjurio se u šesnaesterac, gdje je slomio još jednog protivničkog igrača i onda pogodio u prvi kut za 2:0.

Domaćin je do kraja utakmice svim silama pokušao zabiti barem počasni gol, međutim obrana Hajduka danas je bila neprelazna.

Hajduk je tako drugu sezonu zaredom izborio četvrto pretkolo Europske lige, a tko će biti posljednja prepreka do skupina saznat će u petak iza 13 sati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije