argentinac u mostaru

Halilhodžić: Ibanez u Zrinjskom? Ozbiljno? To je igrač kakvog želi svaki trener

Halilhodžić:
17.09.2019.
u 20:23

Spekulacijama je došao kraj: Luis Ibanez novo je pojačanje HŠK Zrinjski!

Nakon što je prethodnih godina igrao u Boci Juniors, Dinamu, Crvenoj zvezdi, zatim Trabzonsporu, ovaj argentinski nogometaš novo utočiše našao je u Bosni i Hercegovini gdje će u naredne dvije godine igrati za Plemiće, što je u poslijepodnevnim satima potvrđeno i na klupskoj stranici.

Ibanez se u Mostaru već pozdravio i upoznao s nekoliko nogometaša Zrinjskog, a imajući u vidu igru kakvu je nekada pružao na ovim prostorima, nema sumnje da će biti vjerojatno i jedno od najvećih pojačanja otkako se igra Premijer liga Bosne i Hercegovine, piše Sportsport.ba. 

Njegove igračke kvalitete približio je Vahid Halilhodžić pod čijom je palicom 2010. godine igrao u Dinamu.

"Ibanez u Zrinjskom? Ozbiljno? Nisam to znao...", iznenađeno je kazao Halilhodžić na početku razgovora za SportSport.ba, pa nastavio:

"Dečko je izvanrednih fizičkih predispozicija. Beskompromisan je u duelima, ne štedi se uopće, ima strahovitu 'ljevicu'... Ma, odličan igrač. Po meni je mogao mnogo bolju karijeru napraviti, obećavao je mnogo, ali, eto, ne znam gdje je u međuvremenu zapelo. Ne znam ni gdje je išao nakon Dinama."

"On je pravi Argentinac. Vrijedan je, radišan, pravi borac. Ima sportski karakter, pobjednički, a svaki trener kada ima jednog takvog u svlačionici može biti zadovoljan i nada se uspjehu."

Argentinac će pojačati konkurenciju na lijevom beku. Očekuje se da će praviti razliku na terenu...

"E, ne znam u kakvom je stanju danas. Ako bude kao što je bio u Dinamu, problema neće biti, onda će biti sasvim sigurno veliko pojačanje, no od tada je prošlo dugo godina. Svejedno, u kakvom god bio, uz volju za radom kakvu ima i profesionalizam, brzo će to doći na svoje mjesto."

Pamti Halilhodžić i kako se Ibanez jedne prilike ogriješio u klupski pravilnik.

"Slabo se sjećam, ali znam da sam ga jedne prilike odstranio iz momčadi zbog noćnog provoda. Igrači kao igrači, vole to, ali klupska politika je takva da se to ne smije tolerirati. Poslije toga je sve bilo ok", rekao je Halilhodžić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije