VN TURSKE

Hamilton je prvak! Izjednačio se sa Schumacherom po broju naslova

Press Asociation/Pixsell
15.11.2020.
u 13:24

Iako je legendarni Britanac nakon izrazito zahtjevnih i skliskih kvalifikacija bio tek šesti, svi su i dalje očekivali da s ovako brzim bolidom može do pobjede. Čak su i iz momčadi vlasnika pole positiona Lancea Strolla prije utrke istaknuli kako ne vjeruju da Stroll može biti prvi na kraju utrke jer nemaju dovoljnu brzinu

Lewis Hamilton je ponovno odnio naslov ukupnog pobjednika za sezonu Formule 1 i izjednačio se s Michaelom Schumacherom na vrhu ljestvice sa svojim sedmim naslovom u karijeri.

Britanac je svoju pobjedu ispred momčadskog kolege Valtterija Bottasa osigurao prvim mjestom na Velikoj nagradi Turske u Istanbulu. Do kraja sezone preostale su još tri utrke, a Hamilton ima nedostižnih 110 bodova viška nad Fincem.

Iako je legendarni Britanac nakon izrazito zahtjevnih i skliskih kvalifikacija bio tek šesti, svi su i dalje očekivali da s ovako brzim bolidom može do pobjede. Čak su i iz momčadi vlasnika pole positiona Lancea Strolla prije utrke istaknuli kako ne vjeruju da Stroll može biti prvi na kraju utrke jer nemaju dovoljnu brzinu. To se na kraju i dokazalo tijekom utrke. 

Jedan odlazak Strolla u boks bio je dovoljan da mu poremeti ritam i da mu Hamilton uzme prvo mjesto koje do kraja nije ispuštao. Prije Strollovog ulaska u boks Hamilton ga je polagano dostizao, a bilo bi to i jednostavnije za Britanca da u prvom krugu nije izgubio tri pozicije zbog kratkog izlijetanja. Drugo mjesto je pripalo Sergiju Perezu iz Racing Pointa (+31.633), a treće Sebastianu Vettelu (+31.960) koji je u posljednjem krugu prestigao Charlesa LeClerca i izborio postolje.

Ovo je, naravno, Hamiltonu sedmi naslov F1 prvaka za sezonu, a također je i četvrti uzastopni. Ako i iduće godine osvoji naslov, i u toj kategoriji će se izjednačiti s Michaelom Schumacherom kojeg je već pretekao po broju pobjeda. Zanimljivo, Hamilton je trenutno i u najdužem uzastopnom nizu nastupa na F1 utrkama u povijesti. Nanizao je 264 utrke.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije