NBA

Harden i Durant odveli Brooklyn do pobjede

01.12.2021.
u 09:29

Od pet odigranih utakmica u NBA ligi, tijekom noći s utorka na srijedu, najdramatičnija je bila ona u kojoj je Brooklyn kao domaćin pobijedio New York 112-110.

Neizvjesna utakmica, od početka do kraja, odlučena je u samoj završnici. Prvo je 17 sekundi prije kraja Francuz Fournier zabio tricu za goste i izjednačenje na 110-110. No, dvije sekunde prije kraja James Johnson je dobio šansu s linije slobodnih bacanja vratiti Brooklyn u vodstvo što je i učinio ubacivši oba puta.

Novi šut Fourniera, za odlazak u produžetak, sa zvukom sirene nije bio točan i domaći Netsi su proslavili pobjedu za koju su najzaslužniji bili James Harden (34 poena, 10 skokova i osam asistencija) i Kevin Durant (27 poena, devet asista i pet skokova). Durant, inače, nije pogodio ni jednu od pet upućenih trica.

Kod New Yorka je najbolji bio Julius Randle s 24 poena, devet skokova i osam dodavanja.

U derbiju dvije vodeće momčadi NBA lige odigranom u Phoenixu domaći Sunsi su svladali Golden State Warriorse 104-96 i tako se izjednačili po učinku (18-3) na vrhu ljestvice, a 17. pobjedom u nizu izjednačili su i klupski rekord. Pobjeda Sunsa je još značajnija s obzirom da je njihov najbolji strijelac Devin Booker zbog ozljede butnog mišića odigrao tek 15 minuta. Deandre Ayton je predvodio pobjedničku momčad sa 24 koša i 11 skokova.

Na drugoj strani Stephen Curry je imao groznu šutersku večer - za 12 koševa je ispucao 21 šut, a pogodio samo četiri, dok je trice gađao 3-14. Ovo je bio prvi poraz Warriorsa nakon sedam uzastopnih pobjeda.

Bez LeBrona Jamesa, koji je trenutačno u COVID-19 protokolu, Los Angeles Lakersi su lako u gostima svladali Sacramento 117-92. Inače, ove su dvije momčadi nedavno igrale međusobno u Los Angelesu i tada je Sacramento slavio nakon tri produžetka.

Ovom prilikom su Lakerse do slavlja vodili Anthony Davis s 25 poena i sedam skokova te Russell Westbrook (23 poena, šest asista i pet skokova).

Iako je Memphis trenutačno bez najboljeg svog igrača, ozlijeđenog Ja Moranta, slavio je na gostovanju kod Toronta 98-91 uz odličnu igru Desmonda Banea koji je ubacio 23 poena uz sedam skokova te je gađao za tri poena 5-9.

Bez svoje prve violine (Damiana Lillarda) uspješan je bio i Portland koji je slavio doma protiv Detroita 110-92. S 28 poena kod pobjednika je prvo ime susreta bio C.J. McCollum.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije