ADRIJANA PRSKALO

Hercegovka koja je napisala knjigu o Liverpoolu: Inspirirao me Dalić. Naslov ćemo slaviti u Mostaru

Foto: Instagram
1/3
28.06.2020.
u 18:29

Hercegovka rodom iz Rame, knjigu o kultnom klubu s Anfielda predstavila je u studenom prošle godine u Mostaru. Knjiga ima više od 300 stranica, a može se kupiti po cijeni od oko 30 KM. Predgovor je napisao hrvatski nogometaš Dejan Lovren. 

You'll never walk alone, to je sveti stih za sve navijače Liverpoola diljem svijeta. Baš se tako u prijevodu na naš jezik, zove knjiga Adrijane Prskalo (32). Hercegovka rodom iz Rame, koja sad živi u Mostaru, u studenom prošle godine je predstavila knjigu Nikada nećeš hodati sam.

- Liverpool obožavam godinama, a nakon što sam pročitala knjigu Rusija naših snova od Zlatka Dalića, dobila sam ideju da i ja napišem knjigu o voljenom klubu. Knjigu o Svjetskom prvenstvu u Rusiji sam pročitala u dan-dva - počinje svoju priču za 24sata.hr  Adrijana i nastavlja:

- Lani je Liverpool imao veliku prednost ispred Manchester Cityja, a kad je City izgubio jednu utakmicu u siječnju, odlučila sam da je vrijeme da krenem pisati. Mislila sam, to je ta godina, napokon ćemo uzeti naslov u Engleskoj, a onda se sve promijenilo. Zbog toga jedno vrijeme nisam imala motiva da pišem, a onda se dogodio preokret protiv Barcelone, pobjeda protiv Tottenhama u finalu Lige prvaka i opet sam počela pisati.

Knjigu je predstavila u studenom 2019. godine u Mostaru, zatim je predstavljena i u Zagrebu. Na predstavljanje knjige u Mostar došli su i roditelji Dejana Lovrena, a on se javio porukom. 

- Lovren je napisao predgovor knjige, urednik i lektor je profesor Ivo Čolak. Bilo je planirano da se knjiga predstavi i u Srbiji, Makedoniji i Crnoj Gori, ali je korona poremetila planove. To će morati još pričekati - kaže Adrijana, kojoj je u četvrtak bio poseban dan. Njezin voljeni klub je nakon 30 godina čekanja osvojio naslov engleskog prvaka.

- Nisam očekivala titulu u četvrtak, već tek idući tjedan nakon derbija sa Cityjem. Bila sam mrtva umorna jer sam taj dan došla u Međugorje povodom 39. godišnjice Gospinog ukazanja. Iz Rame nas je gotovo pedeset pješice više od 120 kilometara hodalo do Međugorja. Navečer sam legla, a onda su u grupu krenule stizati poruke. Još malo i naslov je naš, kad smo ga i službeno osvojili, obukla sam dres i otišla proslaviti naslov s prijateljima Shankly's Pub u Mostaru - objašnjava simpatična dama pa dodaje:

- To je službeno okupljalište nas navijača Liverpoola u Hercegovini. Feštu ćemo napraviti i na kraju sezone, a porukom nam se preko Instagrama javio i Dejan Lovren - rekla je Adrijana Prskalo, koja je Liverpool gledala po Europi.

- Bila sam na nekoliko utakmica u Ligi prvaka u gostima, a četiri sam puta išla na domaće utakmice. Nekad s ulaznicama pomogne i Lovren, ali njega zove puno ljudi, pa se za ulaznice probamo snaći sami - kaže Adrijana, koja se za kraj još malo vratila na knjigu Nikada nećeš hodati sam.

- Knjiga ima više od 300 stranica, a može se kupiti za oko 30 KM - dodala je ova strastvena navijačica "redsa". 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije