hrvatski boksač

Hrgović pobjedio! Nikad do sad nije toliko puta udario nekoga

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/2
10.06.2018.
u 08:24

Najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović (5-0, 4 KO) stigao je do uvjerljive pobjede u Münchenu u petom profesionalnom meču nakon što je prekidom pobijedio do tada neporaženog meksičkog boksača Filiberta Tovara (9-1, 5 KO). Bila je ovo vrlo dominantna i uvjerljiva izvedba hrvatskog boksača, koji je demolirao svojeg protivnika te natjerao njegov kut da baci ručnik i prekine meč.

- Ovoliko udaraca u cijeloj karijeri skupa nisam bacio - našalio se Hrgović za RTL nakon meča pa nastavio:

- Ovo je nevjerojatno što on može primiti... S deset unca, s tvrdim rukavicama... I cijelo vrijeme mi je izgledao kao da je u nokdaunu, ali nikako da padne. Tako da sam malo silio, malo sam zaboravio na taktiku i tehniku. Htio sam ga što prije završiti, ali jako je hrabar dečko. Nisam nikad do sada boksao s tako hrabrim dečkom.

Filiberto Tovar je do sada bio neporažen. Ovo mu je bio prvi nastup izvan rodnog Meksika.

- Nije moja klasa, nije svjetska klasa, realno, ali je jako nezahvalan protivnik. Svaki udarac koji je sjeo imao sam osjećaj da će leći dolje. I obećao sam da ću mu slomiti nešto u meču. Ne znam jesam li uspio. Moguće da je nešto puknulo.

Iako u nekim trenucima nije tako djelovalo, Hrgović ima snage i kondicije za puno više. Nije srljao prema naprijed, nije vršio prevelik pritisak i u konačnici je stigao do pobjede tehničkim nokautom.

- Imam snage i za 15 rundi. Ne mogu se umoriti, spreman sam jako, željan sam. Malo sam silio zbog te želje, zbog ove dvorane i atmosfere, sve me to ponijelo.

Idući meč hrvatski najbolji boksač imat će u zagrebačkoj Areni., prenosi 24sata.hr. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije