Kramarić, Perišić 2 pogotka, Brozović, Luka Modrić i autogol Azerbajdžana za pobjedu u Osijeku

Hrvati demonstrirali moć nad Azerbajdžanom, Italija jedva pobijedila Maltu

Hrvatska - Azerbajdžan
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/8
13.10.2014.
u 22:49

Vezni igrači bili su rastrčani i razigrani, mijenjali su pozicije pa su puno toga kreirali i prilike su se slijevale jedna za drugom

Azerbajdžan je u petak pružio odličan otpor jakim Talijanima, samo je minimalno izgubio i to je bilo ozbiljno upozorenje Hrvatskoj. Kovač je to jednako tako i shvatio i prenio na naše igrače koji su izgledati kao pravi lavovi i pregazili Azerbajdžan. Naši reprezentativci pred 16.021 gledatelja u Gradskom vrtu odigrali su maestralno i pobijedili 6:0.

Od samog početka vidjelo se da će to biti dobra večer naših najvećih zvijezda. Kovač je krenuo s dva napadača (Kramarić i Mandžukić), u vezi su ordinirali Modrić, Rakitić, Kovačić i Brozović, a bekovi Srna i Pranjić bili su visoko pa protivniku nismo dali do daha. Vezni igrači bili su rastrčani i razigrani, mijenjali su pozicije pa su puno toga kreirali i prilike su se slijevale jedna za drugom.

Kovačić se ozlijedio

A na ruku nam je išlo i to što nam se rano otvorilo, Srna je u 11. minuti prizemnom loptom našao Kramarića, a napadač Rijeke bez problema je zabio i nastavio odličnu formu. To mu je 18. pogodak ove sezone i zaista je pravo osvježenje za našu reprezentaciju.

U 24. minuti zbog ozljede je izašao Mateo Kovačić, a ušao je Perišić koji je odigrao fantastično i zaslužuje epitet igrača utakmice. Upravo on je zabio sljedeća dva pogotka, za 2:0 nakon ubačaja Rakitića, a za 3:0 nakon asistencije Pranjića. U sudačkoj nadoknadi u strijelce se upisao i Brozović koji je odlično reagirao nakon asistencije Modrića. Veznjaku Dinama, koji je i protiv Bugarske odigrao odlično, ovo je bio prvi pogodak za reprezentaciju.

Slijede Talijani

Bilo je to poluvrijeme kakvo smo samo poželjeti mogli, gostima smo održali lekciju iz školskih udžbenika. U nastavku smo mrvicu spustili gas, ali i dalje je to izgledalo sjajno. Prilike su se nizale, a u strijelce su se upisali i Modrić (iz jedanaesterca) i Sadigov, koji je zabio u vlastitu mrežu nakon ubačaja Perišića.

Bila je ovo 12. utakmica pod vodstvom Nike Kovača i osma pobjeda te ujedno najbolja partija ove reprezentacije.

Italija je protiv Malte pobijedila 1:0 pogotkom zahvaljujući pogotku Pellea u 23. minuti. Nakon isključenja maltežanskog nogometaša Mifsuda u 27. minuti Italija nije uspjela postići pogodak, a u 73. ostala je bez braniča Bonuccija koji je dobio crveni karton i neće biti u konkurenciji za Hrvatsku. A sljedeću utakmicu igramo upravo protiv njih 16. studenog na San Siru. Norveška je pak bila bolja od Bugarske rezultatom 2:1.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije