UZVRAT U PIREJU

Hrvatska će u ovom sastavu večeras braniti prednost protiv Grčke

Goran Stanzl/Pixsell
12.11.2017.
u 14:58

Hrvatska će igrati u formaciji 4-2-3-1 baš kao i domaćin

Hrvatsku večeras (20.45 sati) očekuje uzvrat protiv Grčke u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.  

Hoće li igrati Mario Mandžukić? To je vjerojatno jedino pitanje koje si postavljamo uoči utakmice u Pireju. Naime, Nikola Kalinić je odigrao dobro prvi susret, no i on je dobio udarac. Hrvatska ima 4:1, obrana je izuzev Lovrena bila dobra, a Dalić stalno ponavlja da momčad priprema kao da je 0:0. Ovo je dakle sastav (4-2-3-1) u kojem bi Hrvatska trebala istrčati na stadion Karaiskakis:

Danijel Subašić

U kvalifikacijama primio je samo četiri gola u 10 utakmica, to govori o njegovoj konstanti. Kiksao je samo pri onom golu i porazu od Turske (0:1).

Šime Vrsaljko

Srnin nasljednik još nije dosegnuo razinu bivšeg kapetana, no iz utakmice u utakmicu je sve bolji. S Kramom će probijati lijevu stranu Grčke.

Dejan Lovren

Uz nekoliko kikseva u Liverpoolu, i u Maksimiru je morao bolje reagirati kada ga je Sokratis nadskočio i zabio gol.

Domagoj Vida

Nakon Modrića vjerojatno najkonstantniji naš igrač u cijelim kvalifikacijama. Odigrao je svih 10 utakmica, i to uz maksimalnu minutažu.

Ivan Strinić

Povratnik u reprezentaciju kojeg je Čačić prekrižio nakon prve utakmice kvalifikacijskog ciklusa. Prvu je utakmicu odigrao na najvišem nivou.

Ivan Rakitić

Veznjak Barcelone u ovom je ciklusu oscilirao u hrvatskom dresu, ali je protiv Grka odigrao jednu od najboljih utakmica.

Marcelo Brozović

Sa dva gola bio je junak u pobjedi 2:0 nad Islandom. Vraća se nakon ozljede i bit će u prvih 11.

Andrej Kramarić

Čačić ga nije volio, a onda je u prvoj Dalićevoj utakmici u Kijevu zabio dva gola. Zabio je i Grcima i odigrao jako dobru utakmicu.

Luka Modrić

Motor hrvatske reprezentacije, pouzdan u svim utakmicama, još jednom je protiv Grka pokazao svu raskoč svog telanta i znanja. Igra maestralno.

Ivan Perišić

U devet utakmica zabio samo jedan gol, i to protiv Kosova. Nakon toga je bio suzdržan, no protiv Grka je zabio i opet bio jako opasan.

Nikola Kalinić

Novo pojačanje Milana, poboljšao je i statistiku vatrenih. Zabio je drugi gol u pobjedi Hrvatske 4:1, a sada ide po još u Grčku.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije