KONKURENCIJA PAROVA

Hrvatska ima finalista na Roland Garrosu! Ivan Dodig nastavlja oduševljavati

Ivan Dodig
Igor Kralj/Pixsell
02.06.2022.
u 19:09

Otprije ima i grand-slam naslov u parovima iz Australian Opena 2021, igrao je i finale Wimbledona (2013), a dvaput zapinjao u polufinalu US Opena (2013, 2014).

Hrvatski tenisač Ivan Dodig i Amerikanac Austin Krajicek igrat će u finalu parova ovogodišnjeg Roland Garrosa nakon  preokreta u polufinalu protiv četvrtih nositelja Španjolca Marcela Granollersa i Argentinca Horacija Zeballosa s 4:6, 7:6 (1), 7:5.

Dodig je do prilike da osvoji svoj drugi Roland Garros u parovima - prvi put je to učinio s Brazilcem Marcelom Melom 2015.godine - stigao preokretom jer su Španjolac i Argentinac dobili prvi set. Ključnim se potom pokazao "tie-break" drugog seta, u kojem su Ivan i Austin "pomeli" suparnike sa 7:1.

U odlučujućem setu hrvatsko-američki par je propustio dvije meč lopte kod 5:4, ali su odmah u sljedećem gemu napravili novo oduzimanje servisa, što su u 12. gemu pretvorili u veliku pobjedu.

U finalu će Dodig i Krajicek igrati protiv Nizozemca Jeana Royera i Salvadorca Marcela Arevala, koji su  u drugom polufinalu s 4:6, 6:3, 7:6 (8) svladali favorizirane Indijca Bopannu i Nizozemca Middelkoofa.

Dodig ima i grand-slam naslov u parovima iz Australian Opena 2021, igrao je i finale Wimbledona (2013), a dvaput zapinjao u polufinalu US Opena (2013, 2014).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije