Dvoboj velikana: Italija - Hrvatska u Milanu 20:45

Hrvatska ima momčad za velike utakmice

Luka Modrić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Autori: T.Dasović, I.Flak
16.11.2014.
u 09:43

Talijane nitko nije nadigrao u njihovom domu, oni su uvijek vrlo dobri, kaže izbornik Niko Kovač

Ono što su Hrvatima Škoti, to su Talijanima Hrvati - noćna mora! Momčad koju azzurri nisu mogli slomiti ni kada su bili svjetska nogometna velesila, tamo 1994. s Arrigom Sacchijem ili 2002. godine s liscem Trapattonijem.

Srećom po Hrvate, azzurri su danas daleko od svjetskoga vrha, teški gubitnici SP-a u Brazilu i četvrti mjesec zaredom izvan Fifinoga Topa 10, što je za četverostrukoga svjetskog prvaka ipak poražavajuće. Kao i nevjerojatan podatak da među 23 kandidata za Zlatnu loptu nema nijednoga Talijana.

Imamo li onda pravo od Kovačevih izabranika danas tražiti pobjedu na San Siru?

Vratit ćemo se sretni

Uoči polaska u Milano razgovarali smo s najboljim hrvatskim nogometašem Lukom Modrićem. Djelovao je opušteno, staloženo je rezonirao.

- Veselim se ovakvim utakmicama, spektaklu, suparnik je jedna od najvećih svjetskih reprezentacija, a priče o njihovim problemima nas ne zanimaju. Italija ima sjajne igrače, izbornika koji je ostvario s Juventusom velike rezultate. Dobro, nedostatak Pirla je teško nadomjestiti. Tu možemo tražiti svoju prigodu, da se mi u veznom redu pokušamo nametnuti i to bi bio put prema pozitivnom rezultatu. Svi se dobro osjećamo, raspoloženje je vrlo dobro, a po tradiciji igramo dobro takve utakmice. Vjerujem da ćemo se sretni vratiti iz Milana - kazao je ideolog igre vatrenih.

Izbornik Niko Kovač uoči svoga 14. nastupa na klupi reprezentacije također izgleda smireno iako je ovo, poslije Brazila u Sao Paulu, najveći ispit njegove trenerske karijere.

- Znamo da nas očekuje vrlo teška utakmica. Talijani su uvijek vrlo dobri, uostalom nitko ih još nije naigrao u njihovom domu. No, mi smo spremni i krećemo u Milano po pozitivan rezultat - kazao je Niko Kovač i dodao:

- Koliko god im nedostaje Pirlo, toliko imaju drugih kvalitetnih igrača koji ga mogu dostojno zamijeniti. Znamo što nas čeka u Milanu i nećemo podleći toj atmosferi.

Nedostaje im pola momčadi

Stadion neće biti pun?
- Pa neka bude i 60 tisuća gledatelja, to nama neće predstavljati problem. Uostalom, naši momci su upoznati s takvom atmosferom, svi igraju u velikim klubovima, na velikim stadionima. Bit će i puno naših navijača što će nam biti dodatan motiv - dodao je izbornik.

Osim podatka kako ne pretjerano moćnim Talijanima nedostaje pola momčadi, evo još jednoga detalja koji može biti stimulans za vatrene: azzurri su posljednju domaću kvalifikacijsku utamicu kod kuće izgubili sada već davne 1999. godine, od Danaca (2:3) u kvalifikacijama za EP 2000. Tada je za Talijane igrao njihov sadašnji izbornik Antonio Conte.

Za razliku od Contea, naš šef Niko Kovač uoči Milana, hvala Bogu, nema nikakvih glavobolja oko sastava. Njegova konjica, koja je nedavno u velikom stilu slomila Bugare u Sofiji, zrela je za još jednu veliku predstavu. Dojam je da odavno nismo bili tako samouvjereni, moćni, nedodirljivi. Pa dokažimo onda još jednom da su nam Talijani još uvijek - mušterije!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije