PUNI K'O BROD

Hrvatska je zaradila bogatstvo: Evo koliko će vatreni dobiti za ulazak u četvrtfinale SP-a

hrvatska
Igor Kralj/Pixsell
05.12.2022.
u 20:13

Vatreni su zaradili pravo bogatstvo plasmanom u četvrtfinale turnira u Kataru

Hrvatska nogometna reprezentacija svladala je Japance nakon izvođenja penala gdje je briljirao Dominik Livaković, vratar zagrebačkog Dinama obranio je čak tri udarca s bijele točke. Posljednji udarac zabio je Mario Pašalić i tako odveo Hrvatsku među osam najboljih reprezentacija svijeta. To je novi veliki uspjeh vatrenih nakon što su se plasirali na final four Lige nacija. 

Uz dobre rezultate čeka ih i dobra zarada, a HNS će nakon ovog Mundijala napuniti blagajnu. Savez je već zaradio odlične novce i samim odlaskom u Katar. Plasman u osminu finala HNS-u je donio zaradu od 12.5 milijuna eura.

Hrvatska je već za sam plasman na svjetsku smotru zaradila 8.7 milijuna eura, kao i sve ostale reprezentacija koje se nalaze na turniru u Kataru. 

Naravno, to nije sve, prolaskom Japana i plasmanom u četvrtfinale, dobili su novčanu nagrada od 16.5 milijuna eura, dok će osvajanje četvrtog mjesta na Mundijalu u Kataru Fifa velikodušno nagraditi s čak 24 milijuna eura. 

Za treće mjesto je osigurana nagrada od 26 milijuna eura. Idemo dalje, drugoplasirani će inkasirati 30 milijuna eura, a svjetski prvak će ukupno inkasirati čak 40 milijuna eura.  

Podsjetimo, vatreni su za plasman u finale svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine uprihodili 24 milijuna eura. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije